Ο κ. Μητσοτάκης κοντά στους πολίτες

Ο κ. Μητσοτάκης κοντά στους πολίτες

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την πρώτη φάση της αντιπολιτευτικής τακτικής της Ν.Δ. να έχει ολοκληρωθεί μαζί με το κλείσιμο της αξιολόγησης, στην Πειραιώς έχουν ήδη «βάλει μπρος», αν και εν μέσω θερινής περιόδου, τη στρατηγική για απευθείας και χωρίς διαμεσολαβητές επαφή με την κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σήμερα στη Λακωνία για μία σειρά συναντήσεων τέτοιου χαρακτήρα, αλλά και τετ α τετ με επαγγελματίες ενός κρίσιμου για την οικονομία τομέα, του δευτερογενούς.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί αρχικά με τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και στη συνέχεια θα ξεκινήσει επαφές τόσο με πολίτες όσο και με φορείς αλλά και μικρομεσαίους επαγγελματίες διαφόρων κλάδων. Ετσι αναμένεται να επισκεφθεί βιοτεχνία παραδοσιακών και βιολογικών προϊόντων στη Γλυκόβρυση, συσκευαστήριο χυμών –η Λακωνία έχει παράδοση στους χυμούς– στις Αμύκλες αλλά και ιχθυοτροφείο στο Καστόρειο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιπλέον επισκέψεις σε χωριά που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Και μπορεί η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. στη Λακωνία να εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική «σαρώματος» της Ελλάδος ανά νομό, το γεγονός ωστόσο ότι επέλεξε στην παρούσα φάση τη Λακωνία έχει τη σημειολογία του. Η συγκεκριμένη επίσκεψη έρχεται μετά την πρόσφατη αναφορά του πως «οι πόρτες του κόμματος άνοιξαν», κάτι που αρκετοί «παλιοί» μπορεί να το εξέλαβαν ως κομματικό «tabula rasa» και δείχνει πως μόνο έτσι δεν είναι. Η Λακωνία είναι ένας νομός ταυτισμένος με τη βάση της Ν.Δ. και αποτελεί αναμφίβολα ένα εκλογικό της «κάστρο» από το 1974 μέχρι σήμερα. Η επιλογή του Μητσοτάκη να την επισκεφθεί και μάλιστα με διήμερη περιοδεία είναι χαρακτηριστική της βαρύτητας που έχει ο νομός για την παράταξη, αλλά και της βούλησής του να δώσει την ίδια βαρύτητα τόσο σε εκείνους που είναι εκτός των τειχών όσο και εντός. Την Τετάρτη ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αφιερώσει χρόνο για να επισκεφθεί από κοντά δύο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους του νομού τα Σπήλαια του Διρού και τον Μυστρά.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. δεν εγκαταλείπει το ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκεί στην κυβέρνηση και μάλιστα ανά τομέα. Χθες, αμέσως μετά την επίσκεψη Τσίπρα στο υπουργείο Εργασίας, όπου επανέλαβε το αφήγημα περί μείωσης της ανεργίας και ανάκαμψη «που είναι αισθητή στην καθημερινότητα των ανθρώπων», ο αντίστοιχος τομέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Γιάννη Βρούτση εξέδωσε ανακοίνωση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κάνοντας λόγο για «μεγάλο θράσος» και «θριαμβολογίες πάνω σε ψέματα».

Στην ανακοίνωση δε, απαριθμούνται 10 σημεία, μεταξύ των οποίων σημειώνεται πως επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ έχει επέλθει «δραματική μείωση, πάνω από δύο μισθούς για όλους τους εργαζομένους» και «απώλεια 200.000 θέσεων εργασίας».

Η Ν.Δ. δεν άφησε ασχολίαστη και την αναφορά του κ. Τσίπρα περί «αποφάσεων που είναι υπέρ των εργοδοτών». Με σχετική ανακοίνωση του τομέα Δικαιοσύνης καλεί τον πρωθυπουργό «να ερευνήσει προσεκτικά κάποιες από τις αποφάσεις που επικαλείται και σχολιάζει», τονίζοντας πως «τότε ίσως ανακαλύψει ανάμεσα στους δικαστικούς που έχουν κρίνει “υπέρ των εργοδοτών” και υψηλόβαθμο στέλεχος του γραφείου του» φωτογραφίζοντας την κ. Θάνου.

Τέλος, η Ν.Δ. με αφορμή το νομοσχέδιο του υπ. Εσωτερικών για τους ΟΤΑ εξαπέλυσε μία ακόμη επίθεση στο Μαξίμου. Διά του αρμοδίου τομεάρχη Μάκη Βορίδη, αναφέρει πως «η κυβέρνηση νομοθετεί πρόσθετες δαπάνες του ευρύτερου Δημοσίου», κατηγορώντας την ευθέως για «πελατειακές» και «ρουσφετολογικές» προσλήψεις. Η ανακοίνωση κλείνει, τονίζοντας κάτι που η Ν.Δ. χρησιμοποιεί κατά κόρον στη ρητορική της και αποτελεί αναμφίβολα τομή μεταξύ Μαξίμου και αντιπολίτευσης: πως η κυβέρνηση έχει ως φιλοσοφία τον κρατισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή