Μία ακόμα διάκριση για τη Σαντορίνη και το Canaves Oia

Μία ακόμα διάκριση για τη Σαντορίνη και το Canaves Oia

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σαντορίνη αλλά και ξενοδοχεία του κυκλαδίτικου νησιού όπως το πολυτελές Canaves Oia συμπεριελήφθησαν στις λίστες του διακεκριμένου, διεθνώς, ταξιδιωτικού περιοδικού Travel + Leisure με τις κορυφαίες επιλογές διακοπών για το 2017 στην Ευρώπη.

Αναλυτικά, στη λίστα με τα 15 κορυφαία ξενοδοχεία Resort –που διαμορφώθηκε με βάση τις επιλογές των αναγνωστών του περιοδικού– βρίσκονται το Canaves Oia και το Κatikies Hotel στη Σαντορίνη. Tο Canaves Oia βρίσκεται σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της Σαντορίνης. Σμιλεμένες στους κατάλευκους βράχους παραδοσιακές Κάναβες (οινοποιεία) του 17ου αιώνα έχουν μετατραπεί σε κομψά φιλοτεχνημένες σουίτες που συνδυάζουν καταπληκτικά τη σύγχρονη αισθητική με το παραδοσιακό στοιχείο. Μετά την ανακαίνιση του 2014, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν μία μεγάλη πισίνα με μπαρ κάτω από το νερό και με πανοραμική θέα στην Καλντέρα και το ηφαίστειο.

Το Canaves Oia και το Κatikies Hotel περιλαμβάνονται και στη λίστα με τα 5 κορυφαία ξενοδοχεία Resort στην Ελλάδα. H ελληνική λίστα συμπληρώνεται με το Βlue Palace, a Luxury Collection Resort and Spa στην Κρήτη, το Vedema, a Luxury Collection Resort στη Σαντορίνη και το Mystique, a Luxury Collection Hotel, επίσης, στη Σαντορίνη.

Σε άλλη λίστα με τα 10 κορυφαία νησιά στο κόσμο για το 2017, η Σαντορίνη κατέλαβε την πέμπτη θέση. Επιπλέον, στη λίστα με τα 10 κορυφαία νησιά στην Ευρώπη η Σαντορίνη κατέλαβε την πρώτη θέση, η Κρήτη την τέταρτη, η Πάρος την πέμπτη και η Ρόδος την έκτη θέση.

Η Ελλάδα, αν και διατηρεί τη δυναμική της ως ευρωπαϊκός προορισμός με αιχμή τα νησιά της και τις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες όπως αυτές της Σαντορίνης, συνεχίζει να απουσιάζει από τη λίστα του Travel + Leisure με τις κορυφαίες πόλεις με παραλίες στην Ευρώπη στην οποία περιλαμβάνονται περιοχές όπως η Αλικαρνασσός (Μποντρούμ) της Τουρκίας. Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει τις διαπιστώσεις εκπροσώπων τουριστικών φορέων της χώρας όπως της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού περί έλλειψης οργανωμένου σχεδίου προβολής του παραλιακού μετώπου αστικών προορισμών μας στις διεθνείς αγορές το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσθετο κίνητρο για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

Στο μεταξύ, ελληνικό ενδιαφέρον έχει και η ρωσική έκδοση Ιουνίου – Αυγούστου του περιοδικού National Geographic Traveler. To περιοδικό περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, στους προτεινόμενους προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι την Κω, την Πάτμο, την Κάλυμνο και τη Νίσυρο, κάνοντας σχετική αναφορά στο εξώφυλλό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή