Λεφτά υπάρχουν για τα ομόλογα που λήγουν

Λεφτά υπάρχουν για τα ομόλογα που λήγουν

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λεφτά υπάρχουν για τα ομόλογα που λήγουν

Η αναβολή της έκδοσης του 5ετούς δεν επηρέασε την αποπληρωμή ομολόγου 2,1 δισ. ευρώ σε ιδιώτες επενδυτές που έληγε χθες. Κι αυτό γιατί ευθύς εξαρχής ήταν προγραμματισμένο να πληρωθεί από τα χρήματα της δόσης. Από τη δόση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, επίσης, θα πληρωθούν σήμερα 300 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και 3,9 δισ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις 20 Ιουλίου. Ωστόσο, προς στιγμήν δημιουργήθηκε αναστάτωση, καθώς αναλυτές μεγάλης ξένης τράπεζας ανέφεραν σε έκθεσή τους πως με την έκδοση που σχεδιάζει η Ελλάδα προτίθεται να αναχρηματοδοτήσει ομόλογα, μεταξύ άλλων, και αυτό που έληγε χθες. Οταν κατέστη σαφές ότι δεν επρόκειτο να γίνει έκδοση, κάποιοι που είχαν διαβάσει το λανθασμένο report του αναλυτή, προβληματίστηκαν. Πώς θα πληρώσει η Αθήνα τις λήξεις; Σύντομα διευκρινίστηκε ότι λεφτά υπάρχουν…

Ο τετράποδος Μπαρτ… τελωνειακός του μήνα

Αποδοτικότερος υπάλληλος –και μάλλον με τις χαμηλότερες αποδοχές– της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι ο Μπαρτ. Το λυκόσκυλο, που κερδίζει και με το παραπάνω το φαγητό του, σε ένα μήνα υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» εντόπισε 200.000 ευρώ που κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν λαθραία εκτός Ελλάδας. Η εκπαίδευση του Μπαρτ κόστισε περίπου 8.000 ευρώ και, όπως φαίνεται, θα… προσληφθούν και άλλα σκυλιά που θα βοηθούν τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ στα τελωνεία της χώρας, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όπως ελλείψεις προσωπικού και υποδομών.

Αυξημένες εισροές σε αμοιβαία κεφάλαια

Aυξημένες εισροές κεφαλαίων καταγράφονται στην εγχώρια αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων, που ακολουθεί την ανοδική πορεία της αγοράς μετοχών. Σύμφωνα με την Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, την περασμένη Παρασκευή το ενεργητικό των 277 αμοιβαίων κεφαλαίων (αυξήθηκαν κατά 7, από 270) σημείωσε άνοδο και διαμορφώθηκε στα 6,810 δισ. ευρώ. Από τις 20 κατηγορίες των αμοιβαίων κεφαλαίων (α/κ), οι 18 έκλεισαν με κέρδη και 2 με απώλειες. Ξεχώρισαν όσον αφορά την άνοδο τιμών τα μετοχικά (α/κ) αναπτυσσομένων αγορών με 0,56%.

To success story του κυπριακού τουρισμού

Tο απόλυτο success story βιώνει κατά τη φετινή περίοδο ο κυπριακός τουρισμός. Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο ρυθμός αύξησης των αφίξεων ξένων τουριστών για το πρώτο εξάμηνο του έτους «τρέχει» με 16,6% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι. Εντυπωσιακές αυξήσεις της τάξης του 81,1% και 53,2% καταγράφουν οι αφίξεις από τη Γερμανία και το Ισραήλ. Επίσης, οι αφίξεις από τις δύο κορυφαίες αγορές υποδοχής τουριστών για την Κύπρο, τη Βρετανία και τη Ρωσία ξεπέρασαν τις 510.000 και τις 330.000 αντίστοιχα.

Εγκαιρη ολοκλήρωση έργων στο «Μακεδονία»

Οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης ανησυχούν για το αν τα προγραμματισμένα έργα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» θα υλοποιηθούν εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, δηλαδή με ημερομηνία έναρξης των εργασιών τον προσεχή Οκτώβριο και λήξης το α΄ τρίμηνο του 2018. Σύμφωνα με την τοπική Eνωση Ξενοδόχων, τα έργα πρέπει να ολοκληρωθούν σε κάθε περίπτωση πριν από τον Μάρτιο του 2018, για να μην επηρεαστεί ο αριθμός των αεροσκαφών που προσεγγίζουν το αεροδρόμιο και άρα η ομαλή κίνηση του αερολιμένα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τυχόν καθυστερήσεις θα πλήξουν την επόμενη τουριστική περίοδο για τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική και την ευρύτερη περιοχή. Η Ενωση σημειώνει ότι η ζημία που έχουν υποστεί οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που γειτνιάζουν με έργα του μετρό από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης αυτών των έργων δεν θα πρέπει να επαναληφθεί και στην περίπτωση του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή