Μόνο για ενήλικες τα πορνογραφικά σάιτ της Βρετανίας

Μόνο για ενήλικες τα πορνογραφικά σάιτ της Βρετανίας

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι χρήστες του Διαδικτύου στη Βρετανία θα πρέπει να μπορούν να αποδείξουν ότι είναι 18 ετών προτού καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στις πορνογραφικές σελίδες από την επόμενη χρονιά. Οι ιστοσελίδες θα πρέπει να έχουν τέτοιους ελέγχους εγκατεστημένους μέχρι τον Απρίλιο του 2018, σε μια προσπάθεια να γίνει το Ιντερνετ ασφαλέστερο για τα παιδιά. Επίσης, κάποιες φορές θα ζητείται από τους χρήστες των ιστοσελίδων να δίνουν και τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών.

Οι εταιρείες που θα παραβιάζουν τους κανόνες του νόμου περί ψηφιακής οικονομίας θα κινδυνεύουν να μπλοκαριστούν από τον πάροχό τους. Επίσης, θα ειδοποιούνται σχετικά οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα οικονομικά των πορνογραφικών ιστοσελίδων ή προσφέρουν άλλες υπηρεσίες.

Ενα εποπτικό σώμα πρόκειται να αναλάβει την επίβλεψη και την εφαρμογή των νέων κανόνων. Δεν αποκλείεται το εποπτικό όργανο να είναι το Βρετανικό Συμβούλιο για την Ταξινόμηση των Ταινιών, που είναι και αυτό που καθορίζει τα επιτρεπτά όρια ηλικίας για τις ταινίες. Μέχρι πρόσφατα το συμβούλιο ήταν αυτό που αξιολογούσε και την καταλληλότητα κάποιων ηλεκτρονικών παιχνιδιών για συγκεκριμένες ηλικίες, αλλά τώρα το έργο αυτό έχει αναλάβει ένας άλλος φορέας.

Προστασία των παιδιών

Ο υπουργός Ψηφιακής Τεχνολογίας Ματ Χάνκοκ πρόκειται να εκκινήσει τη διαδικασία, η οποία, αξίζει να σημειωθεί, ήταν το αντικείμενο συζητήσεων που χρονολογούνται στο 2016, από την κυβέρνηση Κάμερον. Οπως τόνισε ο Χάνκοκ, «όλα αυτά σημαίνουν ότι θα μπορούμε να χαιρόμαστε την ελευθερία του Διαδικτύου και η Βρετανία θα έχει τα πιο ισχυρά μέτρα προστασίας για τα παιδιά συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο».

Σύμφωνα με έκθεση που είδε τα φώτα της δημοσιότητας το 2016, η διαδικτυακή πορνογραφία μπορεί να βλάψει την ανάπτυξη του παιδιού, όπως εξάλλου και την ικανότητα λήψης αποφάσεων. Το 65% των παιδιών ηλικίας 15 έως 16 ετών είχε πρόσβαση σε πορνογραφικές ιστοσελίδες. Το 28% των παιδιών έπεσε τυχαία σε ιστοσελίδες τέτοιου περιεχομένου ενώ έψαχναν στο Διαδίκτυο και το 19% είχε ψάξει επί τούτου για τέτοιες σελίδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή