Στο ίδιο καζάνι

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σ​​υνεδριάζει σήμερα Τρίτη, λίγο μετά το μεσημέρι, η εξεταστική επιτροπή της Βουλής «για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014». Εχουν προηγηθεί αρκετές και θα ακολουθήσουν, προφανώς, και πολλές άλλες συνεδριάσεις, ώς την ολοκλήρωση των εργασιών. Αν και, προφανώς, είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κάποιος για πόρισμα, έστω για κάποιο εκ των επί μέρους ζητημάτων που εξετάζονται από τα μέλη της Επιτροπής, μεγίστη έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι δημοσίως και με τον πλέον επίσημο τρόπο, ο ανώτατος παράγων της κυβερνώσας πλειοψηφίας φαίνεται πως είτε γνωρίζει την κατάληξη «διερεύνησης» που –όπως αρμοδίως δηλώνεται– θα συνεχιστεί στο μέλλον είτε έχει γνώση (αποδεικτικών) στοιχείων τα οποία δεν είναι ακόμα σε γνώση των μελών της Εξεταστικής.

«Ιδιαίτερα από την περίπτωση του “Ντυνάν”, για πολλούς από εσάς και για τις οικογένειές σας, δεν υπήρχε θέμα αγωνίας για το πώς θα νοσηλευτείτε σε ένα δημόσιο νοσοκομείο ή πώς θα πληρώσετε τα νοσήλια σε ένα ιδιωτικό. Γιατί νοσηλευόσασταν τσάμπα στο “Ντυνάν” εις υγείαν των κορόιδων! Ή κάνω λάθος; Αν κάνω λάθος, να με διαψεύσετε», είπε (3/7) ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ.

Λίγες ημέρες αργότερα, ωστόσο, στη συνεδρίαση της Επιτροπής στις 13 Ιουλίου και με αφορμή παρατήρηση του κ. Γ. Βλάχου (Ν.Δ.) ότι «δεν πρέπει να τα τσουβαλιάζουμε όλα, διότι κινδυνεύουμε να αδικήσουμε ανθρώπους και δημόσια πρόσωπα», και πως «μέχρι να μπορέσουμε να ελέγξουμε –εάν μπορέσουμε– πρόσωπα και αριθμούς, για να καταλογιστούν τυχόν ευθύνες, είναι πολύ άχαρο να το γενικεύουμε την ώρα, δε, που υπάρχουν δημόσια πρόσωπα και κορυφαίοι πολιτικοί που νοσηλεύτηκαν και αποδεδειγμένα πλήρωσαν», μεταξύ άλλων, η κ. Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) σημείωνε: «Δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Είπαμε όμως ότι είναι ένα θέμα προς διερεύνηση».

Για όποιον παρακολουθεί τις εργασίες της συγκεκριμένης Επιτροπής ασφαλώς και δεν χρειάζονταν επισημάνσεις όπως αυτή της κ. Καββαδία για να σχηματίσει άποψη ότι, τουλάχιστον με τα έως τώρα στοιχεία και λεχθέντα, κάθε άλλο παρά «δικαιώνονται» οι άκρως επιθετικού περιεχομένου πρωθυπουργικές αναφορές για το ζήτημα. Αναφορές οι οποίες, δυστυχώς, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το δυναμιτίζουν περαιτέρω το ήδη εξαιρετικά αρνητικό κλίμα, ειδικά στην κοινή γνώμη έναντι των πολιτικών και της πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή