Για «ακροδεξιό κατήφορο» κατηγόρησε τη ΝΔ ο Κοντονής

Για «ακροδεξιό κατήφορο» κατηγόρησε τη ΝΔ ο Κοντονής

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ΝΔ περίμενε να συμβεί χθες στην Αθήνα ότι συνέβει το 2008 και επειδή δεν τους βγήκε προβαίνουν σε ανοίκειες επιθέσεις», «δεν περίμενα τέτοιο ακροδεξιό κατήφορο από την αξιωματική αντιπολίτευση» δήλωσε το βράδυ της Τρίτης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στον απόηχο των βανβαλισμών που σημειώθηκαν τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας αλλά και της επίθεσης της ΝΔ στο πρόσωπό του περί ηθικής αυτουργίας. 

Ο υπουργός τόνισε σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ότι «η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τη Δικαιοσύνη και δεν παρεμβαίνει στο έργο της και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει πει ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα κρίνονται αλλά θα γίνονται σεβαστές, είτε διαφωνούμε είτε όχι». «Ολες οι συνταγματικές εξουσίες υπόκεινται στην κρίση και την κριτική», είπε.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι αυτό που δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή σχετικά με την απόφαση για την 29χρονη Ηριάννα είναι η άποψη των δύο δικαστών που μειοψήφισαν και που πιθανότατα θα αποτελέσει το σκεπτικό της πρότασης της μειοψηφίας.

Επισήμανε ότι η ελληνική Δικαιοσύνη προβλέπει κρίση και σε δεύτερο βαθμό και υπογράμμισε ότι για όσα δήλωσε ο ίδιος δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τις δικαστικές ενώσεις. Αντίθετα οι δικαστικές ενώσεις είχαν αντιδράσει έντονα σε τοποθέτηση του κ. Δένδια όταν ήταν υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος είχε πει ότι «μειοψηφία λειτουργών της θέμιδας εθελοτυφλεί απέναντι στην πρόκληση της ένοπλης τρομοκρατικής δράσης».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Noor1 τόνισε ότι το αφήγημα της ΝΔ έχει γίνει ερείπιο και μπροστά σε αυτή την αποτυχία προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα μεγιστοποιώντας την παρότρυνση του υπουργού 'Αμυνας σε έναν καταδικασμένο να καταθέσει και να πει την αλήθεια. Η ΝΔ είπε "έχει γίνει ιμάντας μετάβασης στον πολιτικό στίβο των επιχειρηματικών θέσεων και επιχειρημάτων».

Για την τοποθέτηση της κ. Θάνου στη νομικό γραφείο της ΓΓ του πρωθυπουργού είπε ότι «είναι μια απόφαση του πρωθυπουργού για την καλύτερη στελέχωση του γραφείου του" και πρόσθεσε "καλύτερη επιλογή από την τοποθέτηση στη θέση αυτή της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου δεν θα μπορούσε να υπάρξει».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή