ΚΟΣΜΟΣ

Δημόσιες εκτελέσεις για κλοπές και πορνεία από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί δημόσιες εκτελέσεις στις όχθες ποταμών, σε προαύλια σχολείων, αλλά και σε τοπικές αγορές, με κατηγορίες όπως η κλοπή χαλκού από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η διάδοση ειδήσεων στη Νότια Κορέα, αλλά και η πορνεία, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Την αναφορά εξέδωσε μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα την Σεούλ, ενώ αυτή τονίζει ότι οι αποφάσεις για τις εκτελέσεις συχνά ενισχύονται από πληροφορίες για παράνομη συμπεριφορά της οικογένειας του καταδικασμένου σε εκτέλεση ή από μία κυβερνητική εκστρατεία για την αποτροπή συγκεκριμένων συμπεριφορών.

Η μη κυβερνητική ομάδα (the Transitional Justice Working Group -TJWG) γνωστοποίησε ότι η αναφορά της στηρίζεται σε συνεντεύξεις 375 Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα, κατά την τελευταία διετία.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας απορρίπτει τις κατηγορίες για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λέγοντας πως οι πολίτες της χαίρουν της προστασίας του Συντάγματος και κατηγορεί τις ΗΠΑ ως τη χώρα με τις μεγαλύτερες παραβιάσεις δικαιωμάτων παγκοσμίως.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ