Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ σε στρατόπεδο συγκέντρωσης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στιγμή που το Brexit επισκιάζει την εικόνα της Βρετανίας στο εξωτερικό, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ έφθασαν χθες στη Βαρσοβία, πρώτο σταθμό μιας πενθήμερης περιοδείας στην Πολωνία και στη Γερμανία.

Το ταξίδι που διοργανώθηκε από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν συνδέεται επίσημα με τις σχέσεις μεταξύ Λονδίνου και Ε.Ε., αλλά τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μια διπλωματική περιοδεία για το Brexit.

Για τη Βαρσοβία, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε. έχει ιδιαίτερη σημασία: σχεδόν ένα εκατομμύριο Πολωνοί δουλεύουν πέρα από τη Μάγχη. Παρότι έχει στόχο να βελτιώσει τις σχέσεις του Λονδίνου με τους συμμάχους του στη Γηραιά Ηπειρο, αυτό το επίσημο ταξίδι περιλαμβάνει μια ισχυρή ιστορική συνιστώσα, έδαφος λιγότερο δύσκολο σε σχέση με την τρέχουσα επικαιρότητα.

Στην Πολωνία, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ αναμενόταν να επισκεφθούν το Μουσείο της Εξέγερσης στη Βαρσοβία και το στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Στάτχοφ, που ιδρύθηκε το 1939 από τους Γερμανούς εκεί που ήταν τότε το έδαφος της ελεύθερης πόλης Ντάντσιχ (το σημερινό Γκντανσκ). Στην ίδια πόλη, θα συναντήσουν κατά κάποιον τρόπο τη ζωντανή ιστορία, καθώς θα μεταβούν στο Μουσείο του Κινήματος Αλληλεγγύη, όπου θα συναντήσουν τον πρώην ηγέτη του και πρώην πρόεδρο της Πολωνίας, νομπελίστα Ειρήνης Λεχ Βαλέσα.

Στη Γερμανία, το πριγκιπικό ζεύγος θα μεταβεί στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, ένα ακόμη μνημείο που θυμίζει τις πιο σκοτεινές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Ωστόσο, οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι θα δουν και τη σύγχρονη Πολωνία, θα συναντηθούν με νεαρούς επιχειρηματίες στην κορυφή ενός υπερσύγχρονου ουρανοξύστη στη Βαρσοβία και θα παρακολουθήσουν το πολύ πρόσφατο σαιξπηρικό θέατρο στο Γκντανσκ, παραπέμποντας στους παμπάλαιους δεσμούς μεταξύ αυτού του λιμανιού της Βαλτικής και της μεγαλύτερης ναυτικής δύναμης της Ευρώπης. Η συνάντηση με ηθοποιούς που θα φορούν κοστούμια ελισαβετιανής εποχής θα μπορούσε να διασκεδάσει επίσης τα δύο παιδιά του Ουίλιαμ και της Κέιτ, τον 4χρονο Γεώργιο και τη δίχρονη Σαρλότ, αν μετάσχουν σε αυτό το σημείο του προγράμματος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή