Αντιεξουσιαστές μπλόκαραν σε ΑΕΙ αξιοποίηση περιουσίας

Αντιεξουσιαστές μπλόκαραν σε ΑΕΙ αξιοποίηση περιουσίας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ενέργεια αποτελεί επίθεση κατά του δημόσιου πανεπιστημίου που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Το πανεπιστήμιο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζητεί τη συνδρομή της πολιτείας για να διαφυλάξει το συμφέρον των φοιτητών, της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας». Με τον κατηγορηματικό αυτόν τρόπο, το πρυτανικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απάντησε χθες στους αντιεξουσιαστές που έκαναν έφοδο στο κτίριο της πρυτανείας του ιδρύματος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μία εργαζόμενη. Στόχος τους ήταν να αποτρέψουν τη δημοπράτηση δύο κτιρίων στην περιοχή των Παλαιών Βόλου, τα οποία τελούν υπό κατάληψη.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε το πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος υπό τον πρύτανη Γιώργο Πετράκο, έπειτα από πολλά χρόνια προσπαθειών και προετοιμασίας, το πανεπιστήμιο ξεκινά την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής στα Παλιά Βόλου σε ιδιόκτητη έκταση 19 στρεμμάτων. Το πανεπιστήμιο απέκτησε σταδιακά την έκταση αυτή, ξεκινώντας από το 1998 με παραχωρήσεις από δημόσιους φορείς και αγορές γειτονικών ιδιοκτησιών και διαμόρφωσε ένα χώρο συνολικής επιφάνειας 19 στρεμμάτων. Το 2001 το ΑΕΙ ενέκρινε το ρυθμιστικό σχέδιο της Πολυτεχνικής Σχολής, το οποίο προέβλεπε την ανάπτυξη της σχολής με τη δημιουργία δύο νέων κτιριακών συγκροτημάτων για τις ανάγκες των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών. Το 2015 έκλεισαν οι όποιες άλλες εκκρεμότητες και φέτος εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση με την ένταξη των έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με συνολικό προϋπολογισμό 55 εκατ. ευρώ και για τα δύο έργα. Για τη δημοπράτηση των έργων, προϋπόθεση είναι η εκκαθάριση του γηπέδου από παλαιά κτίσματα. Ωστόσο, από το 2011 εντός των παλαιών κτισμάτων που θα γκρεμιστούν υπάρχει κατάληψη από μικρή ομάδα που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Χθες, τελευταία ημέρα υποβολής των προσφορών για την αξιοποίηση των δύο κτιρίων, ομάδα με την επωνυμία Termita κατέλαβε την Τεχνική Υπηρεσία και παρεμπόδισε τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού που αφορούσε το έργο. Κατόπιν, σύμφωνα με το πρυτανικό συμβούλιο, τα μέλη της ομάδας πήγαν στο πρωτόκολλο του πανεπιστημίου, για να πάρουν τους φακέλους που έχουν υποβληθεί και να μπλοκάρουν τον διαγωνισμό.

Υπάλληλος προσπάθησε να τους αποτρέψει και εκείνοι την εγκλώβισαν στην πόρτα τραυματίζοντάς την ελαφρά. Η πρυτανεία ενημέρωσε την αστυνομία και την εισαγγελία, καταθέτοντας μηνύσεις, θέλοντας να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή