Στη Φρανκφούρτη στρέφει το βλέμμα της η Citigroup

Στη Φρανκφούρτη στρέφει το βλέμμα της η Citigroup

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εναν χρόνο μετά το δημοψήφισμα για το Brexit, η Citigroup είναι μία ακόμη τράπεζα που στρέφει το βλέμμα της στη Φρανκφούρτη. Εντούτοις, το προσωπικό στη Φρανκφούρτη θα απασχολείται με συγκεκριμένες μονάδες διαπραγμάτευσης, καθώς το κεντρικά γραφεία της Citigroup για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική θα παραμείνουν στο Λονδίνο.

Το διοικητικό συμβούλιο της Citigroup πρόκειται να αποφασίσει επί του θέματος σε συνεδρίαση που θα λάβει χώρα εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg. Πρόκειται σε πρώτη φάση να δημιουργηθούν 150 με 250 νέες θέσεις εργασίας στη Φρανκφούρτη, αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα μετακινηθούν στελέχη που βρίσκονται στο Λονδίνο ή θα γίνουν νέες προσλήψεις στη Γερμανία.

Προς το παρόν, η Citigroup απασχολεί 350 άτομα στη Φρανκφούρτη.

Μέχρι σήμερα έχει γνωστοποιηθεί η μεταφορά 2.850 θέσεων εργασίας από το Σίτι του Λονδίνου στη Φρανκφούρτη, λόγω Brexit, με τις Standard Chartered, Nomura Holdings, Sumitomo Mitsui Financial Group και Daiwa Securities Group να έχουν ήδη προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις.

Η Deutsche Bank προετοιμάζεται να μεταφέρει σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων της από τη διαπραγμάτευση και την επενδυτική τραπεζική, μαρτυρούν στελέχη του γερμανικού τραπεζικού κολοσσού.

Στην περίπτωση της Citigroup, η επιλογή της Φρανκφούρτης δεν ήταν ξεκάθαρη. Επί μήνες εξέταζε την εγκατάσταση μονάδων στην Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, δηλώνει ο Τζιμ Κόουλς, επικεφαλής της αμερικανικής τράπεζας στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή