ΕΛΛΑΔΑ

Για την Κνωσό είναι μακρύς ο δρόμος

ΓΙΟΥΛΗ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Ταλαιπωρία στην Κνωσό για χιλιάδες επισκέπτες, που πρέπει να περιμένουν... ώρα για να επισκεφθούν το μνημείο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Εκατοντάδες τουρίστες σχημάτιζαν μια ατελείωτη ουρά χθες στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, όπως φάνηκε σε βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα Cretalive.gr. Oι ξένοι και Ελληνες επισκέπτες του μνημείου ξόδεψαν το περίσσευμα της υπομονής τους μέχρι να φτάσουν σε ένα από τα τρία ταμεία. Η εικόνα δεν είναι καινούργια. Κάθε καλοκαίρι, στην αιχμή της τουριστικής σεζόν, οι ουρές στην Κνωσό είναι μεγάλες. Φέτος, τα πράγματα είναι χειρότερα. «Το πρόβλημα έχει ενταθεί», παραδέχθηκε στην «Κ» ο επί 35 χρόνια φύλακας στο μνημείο κ. Μανόλης Αποστολάκης, «καθώς το 90% των συναλλαγών γίνεται πλέον με πιστωτικές κάρτες κι αυτό δημιουργεί πρόσθετη καθυστέρηση. Συγκεκριμένα χθες, η προσέλευση ήταν τεράστια. Μέχρι τις 2.30 μ.μ. είχαν γίνει 3.000 συναλλαγές και είχαν περάσει στο μνημείο 5.000 άτομα».

Αυτό που περισσότερο τον προβληματίζει και φαίνεται καθαρά και στη φωτογραφία –είναι καρέ από το συγκεκριμένο βίντεο– είναι η επικινδυνότητα του σημείου. «Οι άνθρωποι αυτοί περιμένουν πάνω στον δρόμο σχεδόν, ο οποίος είναι πυκνής κυκλοφορίας. Τρέμω στη σκέψη τού τι μπορεί να συμβεί. Εχουμε κάνει αναφορά στην αρμόδια εφορεία και περιμένουμε σε συνεννόηση με την Τροχαία να ληφθούν μέτρα. Είναι επείγον».

Για το μείζον θέμα της μεγάλης αναμονής, γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα, τον ρωτάμε. «Εμείς τα είπαμε στην πρόεδρο του ΤΑΠ (κ. Ασπασία Λούβη) όταν μας επισκέφθηκε. Της είπαμε ότι θα είμαστε πάλι στα κανάλια το καλοκαίρι. Πρέπει να γίνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο, να βρούμε την ησυχία μας». Η υπουργός Πολιτισμού τι λέει;

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ