ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης: «Mεμονωμένο επεισόδιο» οι βανδαλισμοί - Σε άλλες χώρες γίνονται χειρότερα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Σε μία πρωτόγνωρη εξήγηση προέβη το πρωί ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης κληθείς να σχολιάσει τις πρωτοφανείς καταστροφές στην Ερμού. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι περιστατικά με την ίδια ή και μεγαλύτερη ένταση σημειώνονται και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο κ. Αναγνωστάκης κληθείς να σχολιάσει την έκταση των επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας γενικότερα μίλησε για «περιορισμένα περιστατικά συγκριτικά με την προηγούμενη περίοδο».

«Σαφώς υπάρχουν κάποια επεισόδια, δεν αποποιούμαι τις ευθύνες μου, αλλά είναι πολύ περιορισμένα σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως 164 αστυνομικοί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στους κεντρικούς δρόμους.

«Υπάρχει παρουσία της αστυνομίας στην πόλη, υπάρχουν επιχειρησιακά σχέδια, υπάρχουν 164 αστυνομικοί πέραν αυτών που υπηρετούν στα Αστυνομικά Τμήματα Συντάγματος, Ομονοίας κλπ. που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία στους κεντρικούς δρόμους. Υπάρχουν παράλληλες συμπληρωματικές δράσεις αστυνόμευσης εμφανούς και αφανούς, έχουμε συμβάλλει ώστε να υπάρχει κλίμα κοινωνικής ηρεμίας», τόνισε ενώ χαρακτήρισε την Αθήνα ως «ασφαλή τουριστικό προορισμό».

Όσον αφορά την έλλειψη εξοπλισμού της ΕΛΑΣ για την οποία κάνουν λόγο αστυνομικοί, ο κ. Αναγνωστάκης δήλωσε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη τρεις διαγωνιστικές διαδικασίες για 1.302 αυτοκίνητα και 50 μηχανές συνολικά, αν και δεν απέκλεισε προσκόμματα με προσφυγές ενδιαφερόμενων εταιρειών.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ