Το Despacito στην κορυφή της διαδικτυακής μουσικής βιομηχανίας

Το Despacito στην κορυφή της διαδικτυακής μουσικής βιομηχανίας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Despacito του Luis Fonsi είναι το τραγούδι που έχει αναπαραχθεί περισσότερο στο διαδίκτυο και οι χρήστες το έχουν «κατεβάσει» σε φορητές συσκευές και κινητά τηλέφωνα, μόλις έξι μήνες μετά την κυκλοφορία του. Το hit single βρίσκεται στην κορυφή των υπηρεσιών streaming με 4,6 δισεκατομμύρια μεταδόσεις, ξεπερνώντας το Sorry του Justin Bieber που κατείχε μέχρι πρότινος την κορυφή.

Ο 39χρονος τραγουδιστής, με καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο, δήλωσε ότι η παγκόσμια απήχηση που είχε το τραγούδι του τού δίνει ελπίδα για την υπάρχουσα πολιτική κατάσταση. «Ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα εποχή όπου θέλουν να μας διασπάσουν και να χτίσουν γύρω μας τείχη», είπε ο Luis. Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι τον κάνει περήφανο το γεγονός ότι το τραγούδι του ένωσε ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες.

Ο Sir Lucian Grainge, διευθύνων σύμβουλος της Universal Music Group δήλωσε στο BBC ότι «η επιτυχία του Despacito αποδεικνύει το πως οι υπηρεσίες streaming έχουν εκδημοκρατίσει την μουσική αγορά, αφού επέτρεψαν σε ένα τραγούδι με διαφορετικό ρυθμό, από διαφορετική κουλτούρα και σε διαφορετική γλώσσα, να έχει τόσο μεγάλη απήχηση.»

Φυσικά, η τάση θα συνεχιστεί αφού οι υπηρεσίες streaming παρέχουν στους χρήστες τη δυνατότητα πρόσβασης σε μία τεράστια μουσική βιβλιοθήκη, με μηνιαία συνδρομή.

Τον Μάρτιο, το Spotify ανακοίνωσε ότι έχει 50 εκατομμύρια συνδρομητές. Η Apple Music, που δεν έχει ακόμα συμπληρώσει δύο χρόνια λειτουργίας, αριθμεί ήδη 27 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, ενώ και το Google Play, η Amazon Unlimited, το Deezer και το YouTube έχουν συμβάλλει στην επιτυχία του Despacito.

 

 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή