Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Ζωγράφου

Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο Ζωγράφου

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επεισόδια προκάλεσαν αντιεξουσιαστές λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή του Πολυτεχνείου. Συγκεκριμένα, ομάδα αγνώστων πέταξε μολότοφ στη διμοιρία  των ΜΑΤ, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά τις 11 το βράδυ όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στα Εξάρχεια. 

Πρόκεται για το τρίτο συνεχόμενο βράδυ αναταραχών στο κέντρο της Αθήνας, μετά τους εμπρησμούς σε Ι.Χ και τις φθορές σε τράπεζες που προκάλεσαν αντιεξουσιαστές το βράδυ της Τρίτης αλλά και τους βανδαλισμούς καταστημάτων στην οδό Ερμού τη Δευτέρα.

H αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές. Οι προσαχθέντες μετά την εξέτασή τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Νωρίς σήμερα το πρωί, υπήρξε και νέο επεισόδιο στο Δήμο Ζωγράφου. Νεαροί πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση στο δημαρχείο λίγο μετά τις 5.30 τα ξημερώματα. Οι δράστες, φορώντας κράνη και κουκούλες έσπασαν τα τζάμια του κτιρίου, στο ισόγειο και τον πρώτο όροφο και πέταξαν φυλλάδια διαμαρτυρόμενοι για την εργαζόμενη στην καθαριότητα, που έχασε πριν λίγες ημέρες τη ζωή της. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την ίδια ώρα μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια αντιφασιστικής πορείας. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο το περιστατικό να πάρει περαιτέρω έκταση. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή