Νευρική πρόβα για την ΑΕΚ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριο βαθμό ετοιμότητας πήρε η ΑΕΚ στην πρόβα τζενεράλε πριν από τις αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Τσάμπιονς Λιγκ. Στο φιλικό με τη Γάνδη στο ΟΑΚΑ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1, προβλημάτισε με την εικόνα της στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχε κατακόρυφη αύξηση της απόδοσής της στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δοκίμασε ένα σύστημα 4-4-1-1 με τον Κλωναρίδη πίσω από τον Λιβάγια, τον Μάνταλο αριστερά και τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά. Ο Κροάτης φορ έμεινε μακριά από το… παιχνίδι και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον πιο κινητικό Γιακουμάκη. Αλλαγή έγινε νωρίς και ο Κλωναρίδης λόγω προβλήματος τραυματισμού, το οποίο όμως δεν μοιάζει ικανό να του στερήσει τη συμμετοχή κόντρα στους Ρώσους, την Τρίτη.

Το γκολ των Βέλγων προήλθε από ατομικό λάθος του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος στο 33΄, χωρίς να βλέπει την ακριβή θέση του Ανέστη, επέλεξε να του γυρίσει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Σιλά να κλέψει και να δώσει έτοιμο γκολ στον Αντριάσεβιτς.

Στο πρώτο ημίχρονο η καλύτερη στιγμή της ΑΕΚ ήταν το δοκάρι με ωραίο σουτ του Μπακάκη στο 35΄, ενώ αφού ισοφάρισε με τον Μάνταλο στο 74΄ είχε ακόμη τρεις ευκαιρίες να σκοράρει με τους Αλμέιδα, Γιακουμάκη και Τρίστασον. Ο Πορτογάλος εμφάνισε διαφορετικό πρόσωπο (και σώμα) σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή.

Ανησυχητικές για την Ενωση ήταν και οι φάσεις της Γάνδης, η οποία από το 70΄ μέχρι το 75΄ είχε δύο κλασικές στιγμές να διπλασιάσει τα τέρματά της.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης (57΄ Γκάλο), Βράνιες (57΄ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (83΄ Τζανετόπουλος), Λόπες (57΄ Βινίσιους), Σιμόες (57΄ Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (75΄ Αλμέιδα), Μάνταλος (75΄ Πατίτο), Κλωναρίδης (40΄ Τρίστασον), Λιβάγια (46΄ Γιακουμάκης).

ΓΑΝΔΗ: Κάλινιτς, Μπ. Βερστράτε (65΄ Καλού), Μίτροβιτς, Γκιγκό, Ασάρε (65΄ Ντεσμέ), Μαρκ, Ντεγιάγκερε (82΄ Ράσκιν), Σιμόν, Μιλίτσεβιτς (65΄ Κούμπο), Σιλά (65΄ Κουλιμπαλί), Αντριάσεβιτς (65΄ Λ. Βερστράτε).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή