Νέα πυρά από δικαστές κατά κυβέρνησης

Νέα πυρά από δικαστές κατά κυβέρνησης

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βολές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, στον οποίο απέδωσε προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης στην υπόθεση της Ηριάννας Β., αλλά και κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών των τελευταίων ημερών όσον αφορά δικαστικές αποφάσεις, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.

Σε συνέντευξή του (Real FM) o κ. Λυμπερόπουλος επεσήμανε ότι οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών «υπονομεύουν το κράτος δικαίου». «Υπάρχει μια σειρά δηλώσεων που θέτουν εν αμφιβόλω την εγγυητική λειτουργία της πολιτείας απέναντι στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την προστασία που πρέπει να έχει το κράτος δικαίου. Τέτοιου είδους δηλώσεις, αν μη τι άλλο, υπονομεύουν το κράτος δικαίου», είπε ο κ. Λυμπερόπουλος προσθέτοντας ότι «όποιος δεν αποδέχεται το αποτέλεσμα της Δικαιοσύνης βάλλει κατά του κράτους δικαίου».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Κοντονή μετά την απόφαση του Εφετείου που απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης της Ηριάννας Β., ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι «μπορεί ο καθένας να κάνει κριτική στις δικαστικές αποφάσεις και να έχει την άποψή του. Είναι διαφορετικό όμως το πώς η κριτική αυτή μετατρέπεται σε καταγγελία. Και φοβάμαι ότι το λάθος συνεχίστηκε και με την κατά κάποιο τρόπο κατεύθυνση που θα άκουγα από έναν συνήγορο υπεράσπισης και δόθηκε από τον υπουργό για υποβολή νέας αίτησης που θα κριθεί από άλλη σύνθεση». «Θα δυσκολευτώ πάρα πολύ να πείσω τους γνωστούς μου ότι οποιαδήποτε νέα απόφαση βγει, αν υπάρχει προσφυγή, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν θα είναι απόρροια των δηλώσεων που έχουμε διαβάσει, είτε είναι θετική είτε είναι αρνητική».

Ο αντιπρόεδρος της ΕΔΕ αναφέρθηκε και στην απόφαση του Αρείου Πάγου για τη μη καταβολή δεδουλευμένων η οποία προκάλεσε μία από τις επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά των δικαστικών. «Είναι αδύνατον ο δικαστής να κάνει γκάλοπ πριν ανεβεί στην έδρα για το κατά πόσον η απόφασή του θα είναι αρεστή ή θα συνάδει με το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Δεν υπάρχει ο θεσμός του λαϊκού δικαστηρίου. Υπάρχει ο θεσμός της συντεταγμένης δικαστικής λειτουργίας», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή