Οι ομορφιές της Ελλάδας θέλουν τον φωτογράφο τους

Οι ομορφιές της Ελλάδας θέλουν τον φωτογράφο τους

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μιλάμε συχνά για εύκολους και (το κυριότερο) χαμηλού κόστους τρόπους ώστε να ενισχύσουμε τις ξένες επενδύσεις στην κινηματογραφική παραγωγή. Τι κίνητρο μπορεί όμως να δώσει η χώρα μας σε ένα ξένο πρότζεκτ, προκειμένου να το προσελκύσει να αναπτυχθεί εδώ;

Υψηλή, σε σχέση με άλλες «ανταγωνίστριες» χώρες, φορολογία, εξαντλητική γραφειοκρατία, συχνά οικονομική αφερεγγυότητα όταν μιλάμε για κάποια συμπαραγωγή: όλα αντικίνητρα, που ελπίζουμε πως, μέσω του αναμορφωμένου Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, γίνεται προσπάθεια ώστε να περιοριστούν. Στο μεταξύ, ωστόσο, υπάρχει κάτι άλλο που ήδη ξεκίνησε και αφορά το μεγαλύτερο ίσως πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας στον συγκεκριμένο τομέα: τα μοναδικά κινηματογραφικά τοπία της…

Η καινούργια πρωτοβουλία του Film Commission θέτει προς τον καθένα το απλό ερώτημα «μπορεί μια φωτογραφία σου να γίνει αφορμή για να γυριστεί μια ταινία στην Ελλάδα;». Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση-πρόσκληση, την απάντηση καλούνται να δώσουν επαγγελματίες φωτογράφοι, διευθυντές φωτογραφίας οπτικοακουστικών έργων, location managers (είναι οι άνθρωποι που αναζητούν τοποθεσίες για γυρίσματα), αλλά και απλοί λάτρεις της φωτογραφίας που διαθέτουν «κινηματογραφική ματιά»· η προσφορά τους θα είναι φωτογραφίες οι οποίες αναδεικνύουν ξεχωριστές ελληνικές τοποθεσίες, χωρίς την παρεμβολή προσώπων και εμπορικών σημάτων. Στόχος είναι η δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης της Ελλάδας, με στιγμιότυπα από την κλασική Αθήνα μέχρι την ορεινή ενδοχώρα και τα νησιά της, τα οποία αναδεικνύουν την οπτική ποικιλία της χώρας, πολύτιμη για κάθε κινηματογραφική παραγωγή.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν τη δουλειά τους στο www.locateyourphoto.gr αφού πρώτα κάνουν εγγραφή μέλους. Το Hellenic Film Commission θα επιλέξει στη συνέχεια τις καλύτερες εξ αυτών και θα τις δημοσιεύσει σε κάθε ιστότοπο που ανήκει στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Η πρωτοβουλία αυτή του Κέντρου μάς δείχνει και κάτι ακόμα: πέρα από τις επίσημες καμπάνιες, η προβολή της χώρας στο εξωτερικό πρέπει ίσως να ξεκινά από εμάς τους ίδιους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή