Μεγάλα ξένα funds «σκανάρουν» την ελληνική αγορά

Μεγάλα ξένα funds «σκανάρουν» την ελληνική αγορά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων είναι ουσιώδες ζήτημα για τη λειτουργία των τραπεζών, αφού δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα που να μπορεί να λειτουργήσει σε ένα περιβάλλον με τόσο μεγάλο όγκο μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αυτό υπογράμμισε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Θεόδωρος Καλαντώνης, μιλώντας σε ημερίδα του ΤΕΕ για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, διαβεβαιώνοντας ότι θα υποστηριχθεί από τις τράπεζες ενόψει και της υποχρέωσης που έχουν αναλάβει απέναντι στους επόπτες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 40% έως τα τέλη του 2019. Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες θα επικεντρωθούν όχι μόνο στη χρηματοοικονομική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, αλλά και στη λειτουργική αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, προκειμένου να δημιουργηθούν επενδυτικές ευκαιρίες. Με δεδομένη πάντως τη σταθεροποίηση της οικονομίας που διαφαίνεται, όπως είπε, εκδηλώνεται και ισχυρό επενδυτικό επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλα funds που «σκανάρουν» τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη χώρα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Eurobank, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη χώρα μας αντιπροσωπεύουν το 60% του ΑΕΠ της χώρας. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωζώνη, σημείωσε, αφού ακόμη και στην Ιταλία, μια χώρα που εμφανίζει σοβαρό πρόβλημα, τα «κόκκινα» δάνεια δεν ξεπερνούν το 17% του ΑΕΠ της και μόνο η Κύπρος μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα, αλλά τα μεγέθη της είναι πολύ μικρότερα.

Ο κ. Καλαντώνης χαρακτήρισε τη δυνατότητα που δίνεται μέσα από την εξωδικαστική διαδικασία ως «μεγάλη ευκαιρία», στον βαθμό που πρώτη φορά επιχειρείται μια συνολική λύση στο πρόβλημα, ενώ οι τράπεζες θα συνεχίσουν τις διμερείς ρυθμίσεις με τις επιχειρήσεις που δεν θα θελήσουν να ενταχθούν ή δεν εμπίπτουν στον νόμο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή