«Τρελή η Ε.Ε.» ακούστηκε να δηλώνει ο Νετανιάχου

«Τρελή η Ε.Ε.» ακούστηκε να δηλώνει ο Νετανιάχου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ανοιχτό μικρόφωνο πρόδωσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος εμφανίστηκε να επικρίνει την επιμονή της Ε.Ε. να προχωρήσει στην επίλυση της διαμάχης μεταξύ Ισραήλ – Παλαιστίνης. Αποκαλώντας τη στάση της Ε.Ε. «τρελή», απαίτησε την απομάκρυνσή της από το συγκεκριμένο ζήτημα ως προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και των Βρυξελλών, προσθέτοντας παράλληλα πως το Ισραήλ αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ευημερία και επιβίωση της Ε.Ε.

Ο κ. Νετανιάχου συμμετείχε χθες σε περιφερειακό συμβούλιο στο οποίο παρίσταντο οι ηγέτες της Πολωνίας, Ουγγαρίας, Σλοβακίας και Τσεχικής Δημοκρατίας. Η συζήτηση που αφορούσε τη Συρία, το Ιράν το Ισλαμικό Κράτος και τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ – Ε.Ε. αναμεταδόθηκε κατά λάθος, μέσω του ξεχασμένου μικροφώνου, σε δημοσιογράφους. Ετσι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ άκουσαν την ενόχληση του Ισραηλινού πρωθυπουργού για τις «παράλογες προσπάθειες της Ε.Ε.» να δημιουργήσει τις συνθήκες για αραβοϊσραηλινή ειρήνη. Επιπλέον, σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο κ. Νετανιάχου παραδέχθηκε δημοσίως πως το Ισραήλ έχει χτυπήσει επανειλημμένως ιρανικά κονβόι όπλων στη Συρία, που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ. Οι τέσσερις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τις Βρυξέλλες και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους τους, έδωσαν στη δημοσιότητα μια διακήρυξη με την οποία δεσμεύονται να εργαστούν για να ενισχύσουν τις σχέσεις της Ε.Ε. με το Ισραήλ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή