Μητσοτάκης: «Μείωση δαπανών και φόρων»

Μητσοτάκης: «Μείωση δαπανών και φόρων»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια σημαντική πτυχή του κυβερνητικού σχεδιασμού της Ν.Δ. αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στον Νομό Λακωνίας. Εκεί, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεδιπλώνοντας κομμάτι της φιλοσοφίας του, δήλωσε πως ως κυβέρνηση θα εστιάσει στην ενεργό συμμετοχή του τρίπτυχου «πολίτες – φορείς – επιχειρηματίες», το οποίο θεωρεί ότι μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή για να «ξεκολλήσει» η οικονομία. Παράλληλα επανέλαβε τη δέσμευσή του για λελογισμένη και στοχευμένη μείωση των κρατικών δαπανών και φόρων, κάτι για το οποίο έχει την παγιωμένη αντίληψη πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και οι επενδύσεις που με τη σειρά τους θα «ξεκλειδώσουν» νέες θέσεις εργασίας. Κομμάτι του ευρύτερου σχεδιασμού, ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. σε επαγγελματίες της περιοχής, είναι να μπει τέλος και στην «πελατειακή λογική» της κυβέρνησης, κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, πως είναι στις προτεραιότητές του.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε τη στρατηγική των απευθείας επαφών με τους πολίτες, καθώς επισκέφθηκε τη Μονεμβασία, τους Μολάους και τη Σκάλα, ενώ είχε συζητήσεις και με επιχειρηματίες του δευτερογενούς τομέα. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις βιοτεχνίας παραδοσιακών βιολογικών προϊόντων και συσκευαστήριο χυμών. Ακολουθώντας για ακόμη μία φορά το δόγμα «περισσότερο ακούω και λιγότερο μιλάω», ζήτησε να λάβει σαφή εικόνα για τα προβλήματα της περιοχής και όσα αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του δευτερογενούς τομέα στην καθημερινότητά τους, κυρίως από την εξοντωτική φορολογία. Η συγκεκριμένη τακτική θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, καθώς υπάρχει προγραμματισμένη άνοδος στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Καβάλα και Δράμα.

Την ίδια ώρα, η Ν.Δ. δεν εγκαταλείπει τα «καυτά» μέτωπα της επικαιρότητας. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και σε συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Βασίλη Κικίλια στο ραδιόφωνο του Αlpha, όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το μείζον θέμα της Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «καθεστωτική αντίληψη και κατάχρηση εξουσίας». Οσον αφορά την υπόθεση του Πάνου Καμμένου και των αποκαλύψεων που είδαν το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, η Ν.Δ. δεν δείχνει καμία διάθεση να αφήσει το θέμα να ξεχαστεί. Ενόψει μάλιστα της συζήτησης που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή για το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ο κ. Κικίλιας επανέλαβε πως «το θέμα δεν πρόκειται να λήξει έτσι απλά». Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για επιχείρηση συγκάλυψης, λέγοντας πως προσπαθεί να βάλει εμπόδια στη Δικαιοσύνη ώστε να μην κάνει τη δουλειά της.

Προσφυγικό

Στο άλλο μεγάλο μέτωπο, εκείνο του προσφυγικού, και στη σκιά των νέων σοβαρών επεισοδίων που ξέσπασαν ξανά στη Μόρια πριν από δύο 24ωρα, ο αρμόδιος τομεάρχης Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανακοίνωσή του κάλεσε τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα να αναλάβει τις ευθύνες του, κατηγορώντας τον πως το σημερινό αδιέξοδο φέρει την υπογραφή του. Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας πως η υπομονή των κατοίκων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου έχει εξαντληθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή