Η Apple δημιούργησε θέση μάνατζερ στην Κίνα

Η Apple δημιούργησε θέση μάνατζερ στην Κίνα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα διοικητική θέση για τις δραστηριότητές της στην Κίνα δημιούργησε η Apple και τοποθέτησε σε αυτήν την Ιζαμπελ Τζιμαχέ. Εργο της είναι η ενίσχυση των πωλήσεων της εταιρείας στην Κίνα και η διαχείριση των προκλήσεων από τους αυστηρούς κανόνες ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που έχει θέσει σε ισχύ. Η κ. Τζιμαχέ, υψηλόβαθμο στέλεχος του αμερικανικού κολοσσού, θα αναλάβει τη νέα θέση της αντιπροέδρου και γενικής διευθύντριας του βραχίονα κινεζικών δραστηριοτήτων. Προηγουμένως κατείχε τη θέση αντιπροέδρου στον κλάδο των ασύρματων τεχνολογιών της Apple. Αξίζει να αναφερθεί ότι από αυτήν τη θέση συνεργαζόταν στενά με τις ομάδες έρευνας και ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών για την κινεζική αγορά.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι ο αμερικανικός όμιλος ήταν απαραίτητο να λάβει αυτήν την απόφαση. Τα έσοδά του το πρώτο τρίμηνο του 2017 στην Κίνα μειώθηκαν κατά 14% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα το 2016. Ειδικά, όμως, οι πωλήσεις του iPhone εμφάνισαν αύξηση 1% κατά το εν λόγω διάστημα, υποδηλώνοντας ελαφρά ανάκαμψη. Οι εγχώριες εταιρείες κατασκευής κινητών, όπως οι Oppo, Vivo και Huawei, απειλούν την Apple στην Κίνα, αφαιρώντας της μερίδιο αγοράς, όπως αναφέρει το www.cnbc.com. Εντούτοις, η Αpple έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στην επικείμενη επετειακή έκδοση του iPhone 8. Πέραν τούτου, υπάρχουν και αυστηρότερες διατάξεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που πλήττουν τις πωλήσεις της. Το 2016, για παράδειγμα, οι υπηρεσίες της iBooks και iTunes Movies απαγορεύθηκαν. Η Apple ανακοίνωσε τη δημιουργία του πρώτου κέντρου δεδομένων της στην Κίνα για να συμμορφωθεί με τους αυστηρότερους κανόνες κυβερνοασφάλειας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή