Συνάντηση Cosco – κυβέρνησης για τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Συνάντηση Cosco – κυβέρνησης για τις επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το σχέδιο ανάπτυξης του λιμένος Πειραιώς παρουσίασε η κινεζική Cosco στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο της εξέλιξης του επενδυτικού της προγράμματος και της σύμβασης που έχει συναφθεί μεταξύ του ΟΛΠ Α.Ε. και του ελληνικού Δημοσίου. Την παρουσίαση έκαναν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κάπτεν Φου Τσενγκίου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αγγελος Καρακώστας, ο σύμβουλος διοίκησης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, εκπροσωπώντας το Δημόσιο, Θάνος Λιάγκος και ο Ιωάννης Κούβαρης, επίσης μέλος του Δ.Σ.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης και υπηρεσιακοί παράγοντες. Το υπουργείο έχει καταθέσει σειρά παρατηρήσεων επί του σχεδίου, οι οποίες συζητήθηκαν επί της αρχής, ενώ συζητήθηκε και η ολοκλήρωση έργων που έχει αναλάβει ο ΟΛΠ Α.Ε., όπως η ανακαίνιση των δεξαμενών για ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Ο κάπτεν Φου αναφέρθηκε και στον παράγοντα της εργασιακής ειρήνης ως κομβικό στοιχείο για την ολοκλήρωση των επενδύσεων. Ειδική αναφορά έγινε επίσης στις απαιτητικές συνθήκες εργασίας της Πλοηγικής Υπηρεσίας και ο υπουργός εκτίμησε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για την πλήρη κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και εξέφρασε τη θέση πως έχει προχωρήσει σε όλες τις δυνατές ενέργειες για την καλύτερη στελέχωση της υπηρεσίας και για τον άρτιο εξοπλισμό της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή