Νέα ξενοδοχεία σε Κω, Σκιάθο, Μονεμβασιά

Νέα ξενοδοχεία σε Κω, Σκιάθο, Μονεμβασιά

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το «πράσινο φως» έδωσαν οι αρμόδιες αρχές για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων υψηλών κατηγοριών στη Σκιάθο, στην Κω και στη Μονεμβασιά.

Ειδικότερα, η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ενέκρινε την οριστική μελέτη του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου πλησίον του μνημείου «Ξενία Σκιάθου» στην περιοχή Κουκουναριές, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. Μεταξύ άλλων, ετέθησαν ως προϋποθέσεις να μην κατασκευαστούν υπόσκαφα στους χώρους αναψυχής και να μειωθεί το ύψος σε ορισμένα κτίσματα έτσι ώστε να μην ξεπερνά την τελική στάθμη του υπάρχοντος «Ξενία», καθώς, όπως αναφέρεται, θα προκληθεί σοβαρή αλλοίωση του περιβάλλοντος του μνημείου. Σημειώνεται ότι η ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία παραθεριστικού-τουριστικού χωριού.

Επιπλέον, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας χορήγησε με όρους έγκριση εκσκαφής θεμελίων για την ανέγερση ξενοδοχείου επιπλωμένων διαμερισμάτων με οινοποιείο, εστιατόριο και πισίνα σε έκταση της εταιρείας «Νίκος και Σαμάνθα Καρράς Ο.Ε.» που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Ελαίας – Δαιμονιάς στη θέση Χασανέοι στον Δήμο Μονεμβασιάς. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, οι εκσκαφικές εργασίες θα γίνουν με την παρακολούθηση αρμοδίου υπαλλήλου της υπηρεσίας της εφορείας. Σε περίπτωση που αποκαλυφθούν αρχαιότητες, οι εργασίες θα διακοπούν και θα ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθούν η συνέχιση ή μη των εργασιών και η τελική έγκριση της υπηρεσίας.

Στο μεταξύ, έγκριση δόμησης χορηγήθηκε από την αρμόδια αρχή και για τη δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος (Sun Beach Resort) στην περιοχή Μπαμιαλίκη στην Κω. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων θα αναπτυχθεί σε έκταση 44.750 τ.μ. Επίσης, στην περιοχή Μαρμάρι της Κω άνοιξε το δεύτερο ξενοδοχείο Casa Cook κατηγορίας 5 αστέρων στη χώρα μας. Η ξενοδοχειακή αλυσίδα του ταξιδιωτικού οργανισμού Thomas Cook εγκαινίασε στην Ελλάδα την παρουσία της στη διεθνή τουριστική αγορά λειτουργώντας το πρώτο της ξενοδοχείο στη Ρόδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή