Καλέ μου φίλε Γιώργο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Π​​​​ροχθές το πρωί, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Βορέου, συνάντησα τρία παιδιά της Δημοτικής Αστυνομίας. Επειδή είχα αρχίσει να ανησυχώ γιατί είχα καιρό να δω την καφεκίτρινη στολή, ησύχασα. Μια χαρά μού φάνηκαν. Με το νεράκι τους, το καφεδάκι τους, ήσαν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τους υαλοπίνακες της οδού Ερμού που τους είχαν κατεβάσει την προηγουμένη οι απελευθερωτές της κυρίας Ηριάννας. Θα μου πείτε η Ερμού είναι το άντρο του «εμπορικού καπιταλισμού». Ετσι διάβασα και επιτέλους κατάλαβα για ποιον λόγο πάνε τόσοι άνθρωποι εκεί πέρα. Εχει αλυσοδέσει τη συνείδησή τους ο καπιταλισμός, και μάλιστα στην πιο άγρια μορφή του, την εμπορική, αυτή που πουλάει ρούχα, υποδήματα και διάφορα αξεσουάρ που ναρκώνουν την ταξική συνείδηση. Ασε που κάνουν και εκπτώσεις και μερικοί, φρίττω μόνον που το γράφω, ανοίγουν και την Κυριακή. Καλό είναι να τους αφυπνίζουμε πού και πού με βαριοπούλες. Ας είναι και μεμονωμένα περιστατικά. Μεμονωμένο το μεμονωμένο, όλο και κάτι γίνεται.

Φίλε Γιώργο, μη μου πεις «και τι να κάνει η Δημοτική Αστυνομία;». Τα ξέρω όλ’ αυτά. Και συμπαρίσταμαι. Απλώς θυμάμαι τι φασαρία είχαμε κάνει τότε που ο Σόιμπλε αυτοπροσώπως είχε αποφασίσει να την καταργήσει. Και πώς θα ζήσουμε τώρα χωρίς Δημοτική Αστυνομία; Ποιος θα λέει στους κατοίκους να μην κατεβάζουν τα απορρίμματα τις ημέρες της απεργίας; Και τίποτε να μην κάνουν αυτοί οι άνθρωποι επιβάλλονται μόνον διά της παρουσίας τους. Σαν ζωντανά εκθέματα της documenta. Βλέπεις εκείνα τα λουλακί πρόβατα και λες: η Αθήνα έμαθε πολλά. Είχες δει ποτέ πριν πρόβατα βαμμένα λουλακί; Μόνον σε μια παλιά κωμωδία με τον Αλμπέρτο Σόρντι είχα δει εγώ.

Φίλε Γιώργο. Επειδή γνωριζόμαστε από παιδιά, θέλω να σου πω ότι στη γειτονιά που μένω όλα πάνε καλά. Στην απέναντι πολυκατοικία ο ιδιοκτήτης τριών διαμερισμάτων τα έχει νοικιάσει σε ΜΚΟ με διάφορους μετανάστες. Στη δε παράπλευρη λεωφόρο τούς τελευταίους μήνες έχουν κλείσει τρία καταστήματα, ευτυχώς όμως Πακιστανοί και Αφγανοί επενδυτές αμέσως άνοιξαν άλλα, δύο με κινητά και ένα ψιλικατζίδικο. Οποτε περνώ από μπροστά είναι άδεια. Ομως σκέφτομαι ότι αυτοί δεν είναι σαν τους εμπορικούς καπιταλιστές της Ερμού. Αυτοί είναι έμποροι που δεν χρειάζονται πελάτες, πολυπολιτισμικοί που λένε.

Φίλε Γιώργο. Σου τα λέω όλα αυτά επειδή σε ψήφισα για δήμαρχο και τις δύο φορές. Εκτιμώ και τη σοβαρότητά σου και την εντιμότητά σου. Πλην όμως, καλέ μου φίλε Γιώργο, δεν μου φτάνει πια να εξοργίζεσαι με τα αίσχη. Αυτό το κάνω κι εγώ που δεν είμαι δήμαρχος. Μην μου παίρνεις τη δουλειά.

Ετσι όπως καταντήσαμε την Ερμού θα την καίνε οι Πακιστανοί της πλατείας Βικτωρίας για λόγους ανταγωνισμού.

Με εκτίμηση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή