Eνδεχόμενο παραπομπής της υπόθεσης εξαγοράς του τηλεοπτικού δικτύου Sky εξετάζει η Βρετανία

Eνδεχόμενο παραπομπής της υπόθεσης εξαγοράς του τηλεοπτικού δικτύου Sky εξετάζει η Βρετανία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την  πρόθεσή της να  παραπέμψει για περαιτέρω έλεγχο το ζήτημα της σχεδιαζόμενης εξαγοράς του ευρωπαϊκού  ομίλου συνδρομητικής τηλεόρασης Sky από το μεγιστάνα  Ρούπερτ Μέρντοκ στις αρμόδιες αρχές, ανακοίνωσε η Βρετανία.

Αντικείμενο του αιτήματος της παραπομπής  στις αρχές θα είναι να αποφανθούν σχετικά με το εάν η εξαγορά αυτή δίνει  υπερεξουσίες επιρροής στο μεγιστάνα των ΜΜΕ. 

Η υπουργός πολιτισμού Κάρεν Μπράντλι, δήλωσε ότι αμφιταλαντεύεται για το αν θα πρέπει να υποβληθεί το ζήτημα της εξαγοράς στην κρίση των ρυθμιστικών αρχών, αλλά ότι θα πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει πριν λάβει την τελική απόφαση, που αναμένεται τις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

« Δεν υπήρξε χρόνος να αξιολογήσω τα στοιχεία όλων των πλευρών, ως εκ τούτου δεν είμαι σε θέση να λάβω σήμερα την τελική μου απόφαση επί της παραπομπής», δήλωσε η υπουργός.

«Έχοντας εξετάσει προσεκτικά τους ισχυρισμούς των μερών, και ελλείψει άλλων προτάσεων περί εξαγοράς, φρονώ πως πρέπει να τονίσω τη σημασία του πλουραλισμού στα μέσα, και δεν είμαι διατεθειμένη να δεχτώ την προσφορά αντί της παραπομπής», προσέθεσε. 

Η Μπράντλι δήλωσε τον περασμένο μήνα την πρόθεσή της να παραπέμψει το ζήτημα της εξαγοράς του Sky αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων για περαιτέρω εξέταση από τις ρυθμιστικές αρχές της χώρας, ώστε να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των ειδήσεών του δικτύου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή