Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Τζανακόπουλος – Κικίλιας για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Τζανακόπουλος – Κικίλιας για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη επανέλαβε την Πέμπτη ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Η ΝΔ ακολουθεί μια προσπάθεια αντιπερισπασμών και προσπαθεί να πυροδοτήσει κλίμα έντασης και δημιουργία σκανδάλων και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παίξει στο τερέν που η ΝΔ επιμένει» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε, και να βάλουμε και το Κοινοβούλιο να ασχοληθεί, με τις ανοησίες του κύριου Μητσοτάκη» ανέφερε δε.

Κικίλιας: «Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο να εξηγήσει ή θα κρυφτεί;»

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας είχε ρίξει το γάντι στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της αυριανής εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος της ΝΔ διερωτήθηκε αν θα αρνηθούν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο κ. Τσίπρας θα έρθει στο ελληνικό Κοινοβούλιο να εξηγήσει ή θα κρυφτεί; Θα μας πει αν γνώριζε την όλη δρομολόγηση του θέματος που είναι συσκοτισμένη και κρύβει κενά και τα τηλεφωνήματα του κ. Καμμένου; Έχουν συνομιλήσει στελέχη της κυβέρνησης και με άλλους; Ας ψηφίσουν να γίνει Εξεταστική και να δοθούν οι απαντήσεις», δήλωσε προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει γνωστό αν υπάρχει πρόβλημα με στέλεχος της κυβέρνησης που λόγω των 153 εμποδίζει όλους τους υπόλοιπους από το να ενεργήσουν βάσει της συνείδησής τους.

«Οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι αν δεν υπήρχε τίποτα το μεμπτό, αν δεν είχαν τίποτα να κρύψουν, ο κ. Τσίπρας πρώτος θα έλεγε "όλα στο φως". Η κοινωνία αναρωτιέται γιατί δεν συμβαίνει αυτό. Τώρα γιατί δεν το λένε; Φοβούνται κάτι; Όταν από τον πρόεδρο μας μέχρι το τελευταίο στέλεχος μας έχουμε πει, όπου υπάρχουν ευθύνες και όσο ψηλά και αν είναι αυτές να αποδοθούν, καταλαβαίνετε ότι αυτό το επιχείρημα καταρρίπτεται αμέσως. Στη Βουλή θα φανούν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή