«Λουκέτο» σε δύο από τις μεγαλύτερες παράνομες αγορές της σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου

«Λουκέτο» σε δύο από τις μεγαλύτερες παράνομες αγορές της σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκλεισαν οριστικά δύο από τις μεγαλύτερες αγορές της «σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου», AlphaBay και Hansa, έπειτα από έρευνες που διεξήγαγαν σε συνεργασία το FBI, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ και η ολλανδική Αστυνομία.

Το γεγονός ότι το διαδίκτυο δεν χαρακτηρίζεται ως ο πλέον ασφαλής χώρος είναι μια πραγματικότητα, που ενισχύεται όσο γίνεται πιο γνωστή η αποκαλούμενη «σκοτεινή πλευρά του».

Η πλευρά αυτή του κυβερνοχώρου αφορά βαθύτερα και κρυφά επίπεδά του, στα οποία για να αποκτήσει κανείς πρόσβαση, χρειάζεται διαφορετικά και περισσότερο περίπλοκα λογισμικά συστήματα.

Η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου χρησιμοποιείται για διακίνηση ναρκωτικών, όπλων καθώς και παράνομου πορνογραφικού υλικού.

Οι εν λόγω διαδικτυακές αγορές είχαν συσχετιστεί με εμπόριο παράνομων υλικών και αντικειμένων, όπως ναρκωτικά, όπλα, κακόβουλο λογισμικό και κλεμμένα δεδομένα.

Σύμφωνα με την Europol, στο AlphaBay  υπήρχαν περισσότερες από 250.000 καταχωρήσεις για παράνομα ναρκωτικά και τοξικά χημικά. O επικεφαλής του FBI, Andrew McCabe, μίλησε για ένα εγχείρημα – ορόσημο, που πυροδοτεί την πεποίθηση ανάμεσα στους χρήστες ότι έχουν ληφθεί δραστικά μέτρα για επιβολή του νόμου.

«Δεν μπορείτε να κρυφτείτε»

Σε δηλώσεις του, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ ανέφερε δύο περιστατικά παιδιών, 18 και 13 ετών, τα οποία πήραν υπερβολική δόση ισχυρού συνθετικού οπιοειδούς και προειδοποίησε τους εγκληματίες ότι δεν θα διαφύγουν της δίωξης, επειδή ενεργούν μέσω της σκοτεινής πλευράς του διαδικτύου: «Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Θα σας βρούμε».

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή