Αρωμα γυναίκας στους «8»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πάθος για την πρόκριση στους προημιτελικούς αγωνίστηκε η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών. Και τα κατάφερε. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε της Αυστραλίας με 11-8 (2-2, 3-3, 3-2, 3-1) και με τρία τέρματα διαφορά κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλο και προκρίθηκε στους «οκτώ» του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Οι διεθνείς πολίστριες από τα πρώτα λεπτά πήραν το προβάδισμα, χάρη σε γκολ της Ελ. Πλευρίτου, αλλά οι Αυστραλές ισοφάρισαν σε 1-1 και πέρασαν μπροστά στα μισά του οκταλέπτου, παίζοντας με παίκτρια παραπάνω. Η απάντηση των Ελληνίδων ήταν άμεση και η Ελευθερία Πλευρίτου ισοφάρισε σε 2-2, σκορ με το οποίο έληξε το πρώτο οκτάλεπτο.

Στο δεύτερο, οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες προηγήθηκαν με 4-2, χάρη σε δύο γκολ της Ασημάκη από θέση φουνταριστού και στον παραπάνω. Οι Αυστραλέζες μείωσαν σε 3-4 και η Μανωλιουδάκη αύξησε και πάλι τη διαφορά σε 3-5 για να μειώσουν οι αντίπαλές τους σε 5-4 και να ισοφαρίσουν ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος θύμιζε λίγο την πρώτη. Μανωλιουδάκη, Ξενάκη και Αβραμίδου σκόραραν για την Εθνική, αλλά η Αυστραλία με εξαιρετικό παιχνίδι στην παίκτρια παραπάνω μείωσε σε 7-8, στην ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου. Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Εθνική μπήκε αποφασισμένη να τελειώνει με το θέμα πρόκριση. Με την Ελευθερία Πλευρίτου σε ηγετικό ρόλο, το σκορ διαμορφώθηκε σε 9-7. Οι Αυστραλέζες μείωσαν σε 8-9 και οι Ασημάκη, Χυδηριώτη με δύο γκολ πέτυχαν το +3. Σε εκείνο το σημείο η ελληνική άμυνα «έχτισε» την περιοχή της, με τη Χρυσή Διαμαντοπούλου να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση.  

ΕΛΛΑΣ: Κούβδου, Τσουκαλά, Διαμαντοπούλου Β., Ελευθεριάδου, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου 1, Ασημάκη 3, Χυδηριώτη 1, Κώτσια, Μανωλιουδάκη 2, Ελ. Πλευρίτου 3, Ξενάκη 1, Χ. Διαμαντοπούλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Γιανίτσας, Γκόφερς 3, Μπάκλινγκ 2, Χάλιγκαν 1, Μπίσοπ 1, Ριντζ, Γουέμπστερ 1, Τσίμερμαν, Αραντσίνι, Μιχαΐλοβιτς, Μπάξτερ, Στιρ, Χεντζ.

Τη χρυσή ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία αντιμετωπίζει σήμερα (11.50) η εθνική ομάδα των ανδρών σε έναν αγώνα που θα κρίνει την πρωτιά στον όμιλο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή