Συγκίνηση για τον Τζον Μακέιν

Συγκίνηση για τον Τζον Μακέιν

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή οξύτατης πολιτικής πόλωσης στην Ουάσιγκτον, Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί ένωσαν τις ευχές και τις προσευχές τους για ένα από τα πιο παλιά και διακεκριμένα μέλη του Κογκρέσου: τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος διαγνώστηκε με επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου.

Μέλος του Κογκρέσου επί τρεις δεκαετίες, καθώς εξελέγη γερουσιαστής Αριζόνα σε έξι διαδοχικές αναμετρήσεις, ο 80χρονος γερουσιαστής εγχειρίστηκε την περασμένη εβδομάδα για θρόμβο πίσω από το αριστερό του μάτι. Η ιστολογική εξέταση που ακολούθησε αποκάλυψε κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο. Ο Τζον Μακέιν αναρρώνει στην οικία του και είναι πιθανό να υποστεί συνδυασμό ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας το επόμενο διάστημα.

«Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν ήταν πάντα μαχητής. Η Μελάνια κι εγώ στέλνουμε τις σκέψεις και τις ευχές μας στον γερουσιαστή Μακέιν, τη Σίντι και ολόκληρη την οικογένεια», ανέφερε στο μήνυμά του ο πρόεδρος Τραμπ.

Από την πλευρά του, ο Μπαράκ Ομπάμα που αναδείχθηκε πρόεδρος της Αμερικής το 2008 νικώντας τον Μακέιν, υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών σε εκείνη την αναμέτρηση, έγραψε στο δικό του μήνυμα, μέσω Twitter: «Ο Τζον Μακέιν είναι ένας Αμερικανός ήρωας, από τους πιο γενναίους μαχητές που έχω γνωρίσει. Ο καρκίνος δεν ξέρει με ποιον τα ’βαλε. Δώστου να καταλάβει, Τζον».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζον Μακέιν βρίσκεται κοντά στον θάνατο. Το 1967 επέζησε του τρομερού ατυχήματος στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου Forrestal, στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, όπου 134 ναύτες έχασαν τη ζωή τους. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, το αεροπλάνο που οδηγούσε κατερρίφθη και στη συνέχεια ο ίδιος έμεινε πεντέμισι χρόνια σε φυλακή, αιχμάλωτος των Βιετκόγκ. Τη δεκαετία του 1990 υπέστη τουλάχιστον τρεις φορές επεμβάσεις για αφαίρεση μη επιθετικού μελανώματος. Αυτή τη φορά, όμως, η δοκιμασία που τον περιμένει φαίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τις προηγούμενες. Η αναγκαστική απουσία του από τη Γερουσία δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περάσει κρίσιμα νομοσχέδια, αφού στο αμέσως επόμενο διάστημα οι Ρεπουμπλικανοί θα έχουν το πολύ 51 ψήφους σε σύνολο 100.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή