Ραντεβού σε θολό τοπίο δίνουν οι ΠΑΕ

Ραντεβού σε θολό τοπίο δίνουν οι ΠΑΕ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mέχρι τις χθεσινοβραδινές ώρες συνεχίζονταν οι επαφές των ενδιαφερόμενων μερών ενόψει του σημερινού Δ.Σ. και της Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, όπου οι ΠΑΕ θ’ αποφασίσουν σχετικά με τους όρους διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος, που αρχίζει σε έναν μήνα, αλλά και σχετικά με τους όρους συνέχισης της σύμβασης της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, που έχει υπογραφεί μεταξύ του συνεταιρισμού και της NOVA. Πλέον το «παιχνίδι» παίζεται στο γήπεδο της Σούπερ Λίγκας, μεταξύ των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ (ΑΕΚ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ) και των υπόλοιπων 12.

Τα θέματα στα οποία διαφωνούν είναι δύο. Το πρώτο αφορά τη μείωση του αριθμού των ομάδων από 16 σε 14. Για τους «μεγάλους», όπως επίσης και για το συνδρομητικό κανάλι, αλλά και για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, η μείωση αποτελεί βασική επιδίωξη. Η άλλη πλευρά όμως, είναι επιφυλακτική και ζητεί εγγυήσεις, όπως π.χ. ένα νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με καλύτερους όρους.

Η δεύτερη διαφωνία έγκειται στον τρόπο καταμερισμού της απώλειας των εσόδων, που θα προκύψει από τη μείωση του συμβολαίου κατά 18% με πρωτοβουλία της NOVA. Σε αριθμούς έχουμε να κάνουμε με μείωση της τάξεως των έξι εκατ. ευρώ περίπου.

Οι «μικρομεσαίες» ΠΑΕ ζητούν να σηκώσουν οι «μεγάλοι» το μεγαλύτερο τμήμα των οικονομικών απωλειών που θα προκύψουν, χάνοντας περίπου από 750.000 ευρώ. Οι «μεγάλοι» από την πλευρά τους προτείνουν να δοθούν στις «12» ΠΑΕ τα χρήματα από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη προς τη Σούπερ Λίγκα που αφορά τις αγωνιστικές περιόδους 2017-18 και 2018-19 και χθες ανακοινώθηκε η υπογραφή της. Επίσης, οι «μεγάλοι» αναλαμβάνουν να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα του συνεταιρισμού. Πηγές από τη Λίγκα υποστήριζαν χθες το βράδυ ότι υπάρχει απόσταση μέχρι τη συμφωνία μεταξύ των ΠΑΕ, κάτι που αν επαληθευτεί και δεν βρεθεί λύση, τότε πολλοί θα είναι αυτοί που θα ζητήσουν να μη μειωθούν ούτε το συμβόλαιο με τη NOVA ούτε ο αριθμός των ομάδων και να ισχύσει μόνο η μη διεξαγωγή των πλέι οφ στο νέο πρωτάθλημα. Αυτό θα προκαλέσει την αντίδραση του συνδρομητικού καναλιού, με τις εξελίξεις και τις συνέπειες να είναι απρόβλεπτες.

• Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τρίτη (25/7) αντιπροσωπεία της FIFA με επικεφαλής τον Μαλτέζο Μπιορν Βασάλο, ο οποίος ηγείται του τμήματος των εθνικών ομοσπονδιών. Ο Βασάλο θα έχει συναντήσεις με την ΕΠΟ, τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ, τον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΚΕΔ. Tην Τετάρτη θα παρουσιαστεί στις ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας το video assistance referee, που ενδέχεται να εφαρμοστεί και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή