Στα δύο «έσπασε» το λιμάνι της Κω (ΦΩΤΟ)

Στα δύο «έσπασε» το λιμάνι της Κω (ΦΩΤΟ)

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το αεροδρόμιο της Κω θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 -6,6 Ρίχτερ που έπληξε το νησί, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι καθώς μέχρι να ελεγχθεί, καθίσταται προσωρινά ανενεργό. Οπως φαίνεται από τις φωτογραφίες το λιμάνι «έσπασε» κυριολεκτικά στα δύο.

Στα δύο «έσπασε» το λιμάνι της Κω (ΦΩΤΟ)-1

Στο πλαίσιο του ελέγχου δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι της Κω προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε ότι από την πρώτη εικόνα το κρηπίδωμα φαίνεται να είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση.

 

Στην περίπτωση που το κρηπίδωμα είναι εντάξει θα εξετάσουμε την κατασκευή μίας ράμπας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα πλοία της ακτοπλοϊας ανέφερε.

«Έχουμε ζημιές στο λιμάνι οι οποίες θεωρούμε ότι μπορούμε να το καταστήσουμε λειτουργικό με κάποιες μικρές παρεμβάσεις αλλά από εκεί και πέρα θα χρειαστεί μια πιο εκτεταμένη παρέμβαση για να γίνει όπως ήταν» δήλωσε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και πρόσθεσε «αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να δέσουν μεγάλα πλοία και για αυτό το λόγο πηγαίνουν στην Κάλυμνο και στη Νίσυρο και αποβιβάζουν και από εκεί μεταφέρουν από την Κάλυμνο στο Μαστιχάρι και από τη Νίσυρο στην Κέφαλο».

Ο κ.Σαντορινιός επεσήμανε ότι έως τώρα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το σεισμό έχουν χάσει τη ζωή τους δύο τουρίστες, ενώ τρία ακόμα άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρότερα αναμένεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ηρακλείου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή