ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Goldair κατέθεσαν χρηματοδοτική σύμβαση για το Θριάσιο

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Goldair κατέθεσαν χρηματοδοτική σύμβαση για το Θριάσιο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατατέθηκε η χρηματοδοτική σύμβαση της κοινοπραξίας ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και Goldair στη ΓΑΙΑΟΣΕ, όπως και όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα του φακέλου, στο πλαίσιο της διαδικασίας παραχώρησης του Θριασίου εμπορευματικού κέντρου.

Η συγκεκριμένη σύμβαση, που προβλέπει χρηματοδότηση της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ και του εταίρου της από τη μητρική της πρώτης, την Τράπεζα Πειραιώς, θα εξεταστεί τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΓΑΙΑΟΣΕ. Κατόπιν, πιθανότατα σε περίπου δέκα μέρες, θα αποσταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αυτό εξηγεί στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Θανάσης Σχίζας, προσθέτοντας πως θα προηγηθεί η κήρυξη της κοινοπραξίας σε οριστικό πλειοδότη. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που υπολογίζεται πως θα διαρκέσει περί τον ένα μήνα, η σύμβαση παραχώρησης θα υπογραφεί και θα αποσταλεί προς κύρωση από τη Βουλή. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, είναι πιθανόν στις αρχές του επόμενου έτους να αρχίσουν οι εργασίες της πρώτης φάσης.

Η χρηματοδότηση από την Πειραιώς είναι της τάξης των 35 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ισόποση θα είναι η συμμετοχή του επενδυτή με ίδια κεφάλαια. Για την κατασκευή και εκμετάλλευση του Θριασίου εμπορευματικού κέντρου, η κοινοπραξία ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ – Goldair έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος για περίοδο 60 ετών.

Στο Θριάσιο πρόκειται να κατασκευαστούν 235.000 τ.μ. κτιρίων, 250.000 παλετοθέσεις επί 210.000 τ.μ. αποθηκών, 4.000 θέσεις για αυτοκίνητα και 120 θέσεις για φορτηγά. Η περίοδος κατασκευής περιλαμβάνει δύο φάσεις. Η πρώτη και άμεση προβλέπει κατασκευή 120.000 τ.μ. αποθηκευτικών χώρων και η δεύτερη την κατασκευή επιπλέον 120.000 τ.μ. σε ορίζοντα πενταετίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή