Τέσσερα επενδυτικά κεφάλαια διεκδικούν 150 εκατ. από το EquiFund

Τέσσερα επενδυτικά κεφάλαια διεκδικούν 150 εκατ. από το EquiFund

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα επενδυτικά κεφάλαια αναμένεται να εξασφαλίσουν τη «μερίδα του λέοντος» από τις χρηματοδοτήσεις του υπερταμείου επενδυτικών κεφαλαίων EquiFund.

Πρόκειται για τα επενδυτικά κεφάλαια που συστήνονται στην κατηγορία των επενδυτικών κεφαλαίων ανάπτυξης (Growth Window) και τα οποία διεκδικούν πάνω από το 50% της συνολικής χρηματοδότησης του EquiFund. Συγκεκριμένα, διεκδικούν τα 150 εκατ. ευρώ από τα 260 εκατ. ευρώ σύνολο που διαθέτει το EquiFund.

Ειδικότερα το fund που στήνουν οι Απόστολος Ταμβακάκης και Λουκάς Πηλίτσης αναμένεται να ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 εκατομμύρια θα προέλθουν από το ΕquiFund. Το επιδιωκόμενο επενδυτικό κεφάλαιο των Ταμβακάκη – Πηλίτση αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο που θα συσταθεί στο πλαίσιο στήριξης επενδυτικών κεφαλαίων από το EquiFund. Ακολουθεί το fund που δημιουργεί η Global Finance του Αγγελου Πλακόπητα και το οποίο αναμένεται να ανέλθει στα 80 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών τα 40 εκατ. ευρώ θα αποτελέσουν χρηματοδότηση από το EquiFund. Τέλος, στα 60 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει κάθε ένα από τα δύο επενδυτικά κεφάλαια που επιδιώκουν να δημιουργήσουν η First Athens και πρώην στελέχη της IBG, Μαρία Σαρρή και Σπύρος Παπαδάτος. Καθένα από αυτά τα επενδυτικά κεφάλαια θα αναζητήσει χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ από το EquiFund, δηλαδή σύνολο 60 εκατ. ευρώ.

Τα επενδυτικά κεφάλαια που περιλαμβάνονται στο παράθυρο Growth δικαιωματικά θα είναι τα μεγαλύτερα, δεδομένου ότι θα επενδύσουν σε ώριμες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, τα προαναφερόμενα κεφάλαια θα αποτελέσουν επενδυτικά κεφάλαια ιδιωτικών συμμετοχών (Private Equity Funds). To υπουργείο Οικονομίας και το Ευρωπαϊκό Επενδυτικό Ταμείο (ΕΙF) θα δημιουργήσουν άλλες δύο κατηγορίες επενδυτικών κεφαλαίων, η πρώτη από τις οποίες θα περιλάβει επενδυτικά κεφάλαια που θα επενδύσει σε εντελώς πρωτόλεια επενδυτικά σχέδια (innovation & technology transfer funds) και σε αρχικά επενδυτικά σχέδια (early stage funds).

H αξιολόγηση των επενδυτικών κεφαλαίων στις δύο τελευταίες κατηγορίες συνεχίζεται από το EIF μέχρι και σήμερα Παρασκευή και, σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότητες χρηματοδότησης από το EquiFund έχουν τα επενδυτικά κεφάλαια που ετοιμάζουν οι επιχειρηματίες Θ. Φέσσας και Π. Τζωρτζάκης (Innovation Fund) και το BigPi των Α. Δοξιάδη και Γ. Κασσελάκη (eary stage fund).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή