ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυση Καμίνη και εμπόρων για την Ερμού

ΤΑΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

«Θέλουμε να υπάρχει μια διακριτική αστυνόμευση», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνος.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου προτίθενται να καταθέσουν ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνος για τις καταστροφές των καταστημάτων στην Ερμού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας χθες στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, ανέφερε ότι «οι επαγγελματίες είδαν την περιουσία τους να βρίσκεται στο έλεος ατόμων με βαριοπούλες που χτυπούσαν με μανία τρομακτική. Αυτό δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους». Μάλιστα, μιλώντας πάντα στο δημοτικό συμβούλιο, ανέφερε ότι πρότεινε στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να προσπαθήσουν να πείσουν τους καταστηματάρχες να καταθέσουν μηνύσεις. «Κατάλαβα όμως ότι οι καταστηματάρχες ατομικά δεν θέλουν γιατί φοβούνται αντίποινα. Ετσι αποφάσισα την Τρίτη να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, μαζί με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΪ ζήτησε «να κάνει ο καθένας τη δουλειά του» όσον αφορά στην αστυνόμευση στη περιοχή.

«Δεν βρήκαμε τέσσερις-πέντε πεταμένες πέτρες. Αυτοί που έκαναν τους βανδαλισμούς είχαν άφθονο χρόνο να σπάσουν μία προς μία όλες τις βιτρίνες των καταστημάτων. Αυτό είναι δραματικό. Στην αρχή απογοητεύεσαι, μετά όμως θυμώνεις», τόνισε ο κ. Καφούνος.

Οσον αφορά στον ρόλο της αστυνομίας, διευκρίνισε ότι δεν την κατηγορεί για ό,τι έγινε και για τη στάση που κράτησε. «Η αστυνομία ξέρει να κάνει τη δουλειά της. Είναι όμως θέμα πολιτικής βούλησης να λυθούν τα προβλήματα», ανέφερε. Δεν χρειάζεται οι άνθρωποι να κάνουν τη βόλτα ή τα ψώνια τους στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης υπό την επίβλεψη των ΜΑΤ, ξεκαθάρισε. «Δεν θέλουμε ΜΑΤ ή ενστόλους σε όλη την Ερμού. Θέλουμε να υπάρχει μια διακριτική αστυνόμευση, ανθρώπους χωρίς στολές. Και όταν ξέρουμε ότι θα γίνει μια πορεία, οφείλουμε να λαμβάνουμε μέτρα», ανέφερε. Οσον αφορά τις αποζημιώσεις, ο κ. Καφούνος δήλωσε ότι ο μοναδικός που μπορεί να βοηθήσει είναι η πολιτεία. «Πρέπει να υπογραφεί μια κοινή υπουργική απόφαση ανάμεσα σε τρία υπουργεία για να ενεργοποιηθεί το άρθρο ενός νόμου που είχε λειτουργήσει και το 2008», ανέφερε.
 

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ