Eπίθεση γοητείας από Κέιτ και Ουίλιαμ

Eπίθεση γοητείας από Κέιτ και Ουίλιαμ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΡΟΛΙΝΟ. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε πως το Brexit δεν θα οδηγήσει στην υποτίμηση των σχέσεων μεταξύ Βρετανίας και Γερμανίας. Η δήλωση αυτή έγινε στο πλαίσιο ταξιδιού του Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ στη Γερμανία και στην Πολωνία, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων της Βρετανίας με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, προτού εκείνη αποχωρήσει από το μπλοκ. Χθες, που ήταν η δεύτερη μέρα του ταξιδιού τους στη Γερμανία, ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ επισκέφθηκαν ένα κέντρο έρευνας για τον καρκίνο και έφτιαξαν πρέτσελ, ένα παραδοσιακό γερμανικό αρτοσκεύασμα, σε αγορά της Χαϊδελβέργης. Παρ’ όλες τις προσπάθειες του ζευγαριού να γοητεύσουν τους Γερμανούς εταίρους, η βρετανική κυβέρνηση φαίνεται να δυσκολεύεται να επιδείξει ενότητα, καθώς η διαπραγμάτευση για την αποχώρηση από την Ε.Ε. ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα.

Ο βρετανικός θρόνος, πάντως, κάνει σημαντικές προσπάθειες για τη διατήρηση καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που φαίνεται από τις δηλώσεις του πρίγκιπα σε απογευματινή δεξίωση πως οι δύο λαοί θα παραμείνουν στενοί φίλοι ακόμα και μετά το Brexit.

Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung χαρακτήρισε το ζευγάρι «κρυφό όπλο της μεγαλειότητάς της» που στάλθηκε από το Μπάκιγχαμ και το Λονδίνο «σε διπλωματική αποστολή για να κατευνάσει τους φόβους των χωρών-μελών μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία και την απόφαση υπέρ της αποχώρησης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Οι Βρετανοί γαλαζοαίματοι επρόκειτο να περάσουν το χθεσινό βράδυ σε μια διάσημη αίθουσα χορού, το Claerchens Ballhaus, παρουσία 150 προσκεκλημένων, καλλιτεχνών και τοπικών διασημοτήτων, εκπροσώπων της καλλιτεχνικής δημιουργίας της πόλης, σύμφωνα με τον Τύπο. Σήμερα, τελευταία ημέρα της επίσκεψης στη Γερμανία, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ αναμένονται στο Αμβούργο, όπου θα παρακολουθήσουν συναυλία στο υπέροχο νέο κτίριο της Φιλαρμονικής επί του ποταμού Ελβα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή