Λονδίνο: Πρόστιμο 150 λιρών σε πεντάχρονο κοριτσάκι

Λονδίνο: Πρόστιμο 150 λιρών σε πεντάχρονο κοριτσάκι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πεντάχρονο κορίτσι στο ανατολικό Λονδίνο έλαβε πρόστιμο 150 λιρών, επειδή πουλούσε λεμονάδα σε φεστιβάλ προς 50 πένες το ποτήρι χωρίς να έχει σχετική άδεια.

Ο πατέρας του κοριτσιού Αντρέ Σπάισερ δήλωσε ότι η κόρη του έστησε ένα τραπεζάκι στο Μάιλ Έντ του ανατολικού Λονδίνου, όπου προσέρχονταν χιλιάδες άτομα για το μουσικό φεστιβάλ Loverbox. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ατυχής εξέλιξη προκάλεσε το κλάμα της κόρης του, η οποία είπε πως «έκανα ένα κακό πράγμα».

Το δημοτικό συμβούλιο του Tower Hamlets, αστυνομικοί του οποίου επέβαλλαν την ποινή, την ανακάλεσε και ζήτησε συγνώμη, τονίζοντας με ανακοίνωση του πως «περιμένουμε από τους αξιωματικούς μας επιδεικνύουν κοινή λογική και να χρησιμοποιούν την εξουσία με λογική».  

Σύμφωνα με τον κ.Σπάισερ, η κόρη του λάτρευε την ιδέα να στήσει ένα τραπεζάκι κοντά στο σπίτι τους, «όντας πολύ περήφανη για τον εαυτό της».

«Ωστόσο, έχοντας πουλήσει μόλις λίγες λεμονάδες, τέσσερις αστυνομικοί ξεπρόβαλαν από την άλλη πλευρά του δρόμου», προσέθεσε, τονίζοντας πως «ήμουν σοκαρισμένος, περίμενα πως απλώς θα μας πουν να τα μαζέψουμε και να γυρίσουμε σπίτι μας».

«Εντούτοις μας εξήγησαν ότι δεν έχει εμπορική άδεια και μας επέβαλλαν πρόστιμο 150 λιρών», κατέληξε. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή