Επίδειξη ευγένειας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέν Ντελόν προσφέρει ένα ποτήρι Καμπανίτη στην Τζέιν Φόντα. Ο Γάλλος γόης και η Αμερικανίδα καλλονή, σε μια εποχή έντασης ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, φωτογραφίζονται ως έκφραση της γαλλοαμερικανικής φιλίας, που άρχισε με τον στρατηγό Λαφαγιέτ, πρόμαχο της αμερικανικής ανεξαρτησίας. Η συνάντηση των δύο νέων και ωραίων έγινε κατά τις προετοιμασίες της ταινίας θρίλερ του Ρενέ Κλεμάν «Les Félins». Η επίδειξη γαλατικής ευγένειας από μέρους του Ντελόν ήταν αναγκαία όχι μόνο για τις απαραίτητες φωτογραφίες της προδιαφήμισης της ταινίας, αλλά και για την άρση της παρεξήγησης μεταξύ των δύο αστέρων. Και τούτο γιατί ο Ντελόν -έχοντας ήδη αποκτήσει διεθνή φήμη με τον «Γατόπαρδο» και τον «Ρόκο και τ’ αδέλφια του»- επέμενε να έχει ως συμπρωταγωνίστρια στην ταινία τη Νάταλι Γουντ, αλλά εν τέλει η MGM και ο Κλεμάν επέβαλαν τη Φόντα. Μεταξύ τους δεν ακούστηκε κάτι το ιδιαίτερο. 

Η Τζέιν γνώρισε και ερωτεύτηκε τότε τον σκηνοθέτη και σύζυγο συμβόλων του σεξ Ροζέ Βαντίμ. Και μία ελληνική νότα στην όλη ιστορία: βοηθός σκηνοθέτη του Κλεμάν ήταν ο Κώστας Γαβράς, έτοιμος πλέον τότε να κάνει το μεγάλο άλμα με το εξαιρετικό «Διαμέρισμα δολοφόνων».  ■

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή