Κλιμάκιο της ΝΔ μεταβαίνει στη Κω – Αίτημα για ενεργοποίηση μηχανισμού Αλληλεγγύης

Κλιμάκιο της ΝΔ μεταβαίνει στη Κω – Αίτημα για ενεργοποίηση μηχανισμού Αλληλεγγύης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της ΝΔ μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 – 6,6 Ρίχτερ τα ξημερώματα στην Κω. Ο κ. Μητσοτάκης με πρωτοβουλία του αφού ζήτησε να αναβληθεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Πάνου Καμμένου, έκανε την ακόλουθη δήλωση. 

«Σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι στην Κω. Στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, στους τραυματίες και σε όλους όσοι επλήγησαν από το σεισμό. Απαιτείται πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να επουλωθούν άμεσα οι πληγές.Ήδη κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας μεταβαίνει στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό θεώρησα αυτονόητη υποχρέωσή μου να ζητήσω από τον Πρόεδρο της Βουλής την αναβολή της σημερινής συζήτησης για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τον κ. Καμμένο».

Το κλιμάκιο της ΝΔ που θα μεταβεί στη Κω, αποτελείται από τον τομεάρχη Εσωτερικών και Βουλευτή Αττικής, Μάκη Βορίδη, από τον τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή και τον βουλευτή Δωδεκανήσου Μάνο Κόνσολα. Στόχος οι επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και τους τοπικούς φορείς για την επίλησυ των προβλημάτων μετά τον ισχυρό σεισμό. 

Ενεργοποίηση μηχανισμού αλληλεγγύης

Παράλληλα οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας,  κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, κυρία Μαρία Σπυράκη, κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, κ. Γιώργος Κύρτσος και κ. Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή τον φονικό  σεισμό που έπληξε σήμερα τα ξημερώματα την περιοχή των Δωδεκανήσων κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ερώτησή τους, οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού αλληλεγγύης της Ε.Ε. σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών και 100% χρηματοδότηση από τους κοινοτικούς πόρους για την αποκατάσταση των ζημιών, όπως αντίστοιχα είχε γίνει και τον Νοέμβριο του 2015, όπου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης ύψους 1.651.834 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ε.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή των Ιονίων νήσων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή