«Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς» στο αεροδρόμιο

«Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς» στο αεροδρόμιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι τρεις δραστήριοι φορείς με σημαντική παρουσία σε διαφορετικούς τομείς της χώρας, το Μουσείο Μπενάκη, η Costa Navarino και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τον πολιτισμό και παρουσιάζουν το φιλόδοξο πολιτιστικό έργο «Ταξίδι στη μαγεία της ελληνικής φορεσιάς: Σύγχρονες δημιουργίες ζωντανεύουν τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη», στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Πρόκειται για μια ομαδική έκθεση που φέρνει κοντά 15 παγκοσμίου φήμης σχεδιαστές μόδας και ταλαντούχους εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι αγαπούν την Ελλάδα και ενστερνίζονται στο έργο τους το ελληνικό στοιχείο. Αξιοποιώντας τη συλλογή έντυπων πηγών της ελληνικής ενδυμασίας από τον 16ο έως τον 20ό αιώνα, δωρεά του Ι.Δ. Κοιλαλού στο Μουσείο Μπενάκη, οι καταξιωμένοι δημιουργοί παρουσιάζουν έργα που εμπνέονται από την παραδοσιακή ελληνική φορεσιά και προβάλλουν την ελληνική διαχρονικότητα στη μόδα και στην αισθητική.

Η συλλογή Ι.Δ. Κοιλαλού, η οποία αποτελείται από έντυπες παραστάσεις που απεικονίζουν την ελληνική φορεσιά σε όλες της τις εκφάνσεις, έχει παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη (20 Σεπτεμβρίου – 12 Νοεμβρίου 2006) στην έκθεση «Η ελληνική ενδυμασία. Εντυπες πηγές 16ου-20ού αιώνα από τη Συλλογή Ι.Δ. Κοιλαλού» και είναι πλήρως δημοσιευμένη στον ομώνυμο δίγλωσσο κατάλογο των εκδόσεών του. Τα περισσότερα, χαρακτικά και υδατογραφίες, είναι δημιούργημα ξένων περιηγητών, οι οποίοι στα χρόνια της Φραγκοκρατίας και της Τουρκοκρατίας επισκέφθηκαν τη χώρα μας, γοητεύτηκαν και κληροδότησαν ένα πλούσιο αρχείο οπτικών μαρτυριών για μία από τις πλέον λειτουργικές και ταυτόχρονα ευφάνταστες εκφράσεις της ελληνικής ζωής και της πολιτιστικής μας παράδοσης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή