Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ – Νέα εκπρόσωπος Τύπου η Σάντερς

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ – Νέα εκπρόσωπος Τύπου η Σάντερς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Λευκού Οίκου υπέβαλε την Παρασκευή ο Σον Σπάισερ.

Αιτία της παραίτησής του, η επιλογή του Αντονι Σκαραμούτσι από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ως διευθυντή επικοινωνίας, ενώ σύμφωνα με πιο πρόσφατες πληροφορίες η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, 34 ετών, θα αναπληρώσει τον Σπάισερ. 

Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται πηγές στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από τον Σπάισερ να παραμείνει στο πόστο του, ωστόσο ο τελευταίος αρνήθηκε, θεωρώντας την πρόσληψη Σκαραμούτσι μεγάλο λάθος.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε την παραίτηση του Σπάισερ και γνωστοποίησε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσέφερε στον χρηματιστή της Γουόλ Στριτ Άντονι Σκαραμούτσι την θέση του υπεύθυνου επικοινωνίας του. 

Σημειώνεται ότι οι φήμες περί αντικατάστασης του Σπάισερ, ο οποίος από τις πρώτες ημέρες της προεδρίας Τραμπ είχε έρθει σε σύγκρουση αρκετές φορές με εκπροσώπους των αμερικανικών ΜΜΕ, είχαν «φουντώσει» εδώ και αρκετές εβδομάδες.

«Ήταν τιμή και προνόμιο να υπηρετήσω το πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Θα συνεχίσω έως τα τέλη Αυγούστου»  σημείωνε ο Σπάισερ σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter.

 

Αν και δεν ήταν έκπληξη, η αποχώρηση του Σπάισερ ήταν ξαφνική και αποτυπώνει την πολιτική αναταραχή στο εσωτερικό των νομικών ομάδων και των ομάδων επικοινωνίας του Ντόναλντ Τραμπ μεσούσης της έρευνας, που ολοένα και διευρύνεται, σχετικά με τις πιθανές σχέσεις του επιτελείου του Τραμπ, που είχε αναλάβει την προεκλογική του εκστρατεία το 2016, και του Κρεμλίνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή