Υπουργούς και δικαστές «δείχνει» η ΑΔΕΔΥ

Υπουργούς και δικαστές «δείχνει» η ΑΔΕΔΥ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι υπουργοί είναι υπεύθυνοι για τη συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων και οι δικαστές, ως πρόεδροι των πειθαρχικών, ευθύνονται για την ταχύτητα εκδίκασης των υποθέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ.

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Κ» την περασμένη Πέμπτη με τίτλο «Ασυλία στους επιόρκους», στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνετο ότι μία από τις αιτίες καθυστέρησης στην εκδίκαση των πειθαρχικών υποθέσεων είναι η επαναφορά των συνδικαλιστών στην σύνθεσή τους.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι «αυτές οι εκτιμήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» και επισημαίνει ότι «οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ήδη εκλεγεί, είναι πάντα παρόντες στις συνεδριάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων και παρεμβαίνουν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκδίκαση των υποθέσεων που εκκρεμούν». Και αφού τονίζει ότι «θα υπερασπίσει το δικαίωμα συμμετοχής των εκπροσώπων των εργαζομένων στα πειθαρχικά συμβούλια απέναντι σε όλους αυτούς που απεργάζονται νέα σχέδια αποκλεισμού τους» καλεί τους αρμόδιους υπουργούς «να συγκροτήσουν ή να επανασυγκροτήσουν τα πρωτοβάθμια πειθαρχικά συμβούλια σε όποια υπουργεία δεν λειτουργούν μέχρι τώρα».

Ως υπεύθυνους για τη συσσώρευση των πειθαρχικών υποθέσεων η ΑΔΕΔΥ «δείχνει» τους υπουργούς αλλά και τους δικαστές που προεδρεύουν σε αυτά. «Η ευθύνη της καθυστέρησης συγκρότησής τους βαραίνει τους αρμόδιους υπουργούς. Επίσης, η ευθύνη για το ότι καθυστερούν να εκδικαστούν εκκρεμείς υποθέσεις βαραίνει τους δικαστές οι οποίοι έχουν διοριστεί πρόεδροι των πειθαρχικών συμβουλίων. Είναι γεγονός ότι οι συχνές μετακινήσεις των δικαστών καθώς και οι συνταξιοδοτήσεις αρκετών από αυτούς δυσχεραίνουν το έργο των πειθαρχικών συμβουλίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή