Αναβολή για να γεφυρωθεί το χάσμα

Αναβολή για να γεφυρωθεί το χάσμα

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σύγκλιση και η κατάληξη στη διατύπωση κοινής πρότασης προς τη NOVA δεν μπόρεσε να επιτευχθεί μέχρι την ώρα του προγραμματισμένου για χθες Δ.Σ. και της Γ.Σ. της Σούπερ Λίγκας, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η αναβολή τους μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να εξασφαλιστεί ικανός χρόνος για τη συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων «μεγάλων» ΠΑΕ του συνεταιρισμού και των υπόλοιπων 12 μελών του.

Πλέον τα σενάρια είναι δύο: Πρώτον, ή οι δύο πλευρές τα βρίσκουν μέχρι τη Δευτέρα και απαντούν ενιαία στη NOVA ή, δεύτερον, αν δεν βρεθεί λύση, οι εξελίξεις και οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες τόσο σχετικά με το τηλεοπτικό συμβόλαιο όσο και για την έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και το μέλλον του συνεταιρισμού εν γένει. Δύο είναι και οι διαφωνίες που υπάρχουν. Η πρώτη αφορά τη μείωση του αριθμού των ομάδων από 16 σε 14. Για τους «μεγάλους», όπως επίσης και για το συνδρομητικό κανάλι, αλλά και για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, η μείωση αποτελεί βασική επιδίωξη. Η δεύτερη διαφωνία αφορά τον τρόπο καταμερισμού της απώλειας των εσόδων που θα προκύψει από τη μείωση του συμβολαίου που αφορά το νέο πρωτάθλημα κατά 18% με πρωτοβουλία της NOVA. Οι «12» ΠΑΕ ζητούν να απορροφήσουν οι «μεγάλοι» το μεγαλύτερο τμήμα των οικονομικών απωλειών που θα προκύψουν, χάνοντας περίπου από 750.000 ευρώ. Οι «μεγάλοι» από την πλευρά τους προτείνουν να δοθούν στις «12» ΠΑΕ τα χρήματα από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη και ν’αναλάβουν την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του συνεταιρισμού. Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο μεγαλομέτοχος της Λάρισας, Αλέξης Κούγιας, εμφανίστηκε κάθετα αντίθετος στη μείωση των ομάδων και εκτίμησε: «Θα γίνει συμβιβασμός. Θα κερδίσει λίγα περισσότερα από αυτά που έπρεπε να πληρώσει η NOVA, θα χάσουμε εμείς κάποια χρήματα. Με την εξόντωση των μικρών εξοντώνονται το ελληνικό πρωτάθλημα και η ανταγωνιστικότητα. Αυτοί παίρνουν τα χρήματα. Από το συμβόλαιο της NOVA, δηλαδή τα 36 εκατομμύρια, το 77% το παίρνουν οι μεγάλοι και το 23% οι υπόλοιποι δώδεκα. Αν δεχθούν οι τέσσερις μεγάλοι, θα έχουμε συμβιβασμό και θα χάσουμε χρήματα, από 150.000-300.000 η κάθε ΠΑΕ. Τώρα όπως είναι με την πρόταση χάνουμε εμείς το 25% και οι μεγάλες το 11%.

Αν πάμε σε αυτό που προτείναμε οι δώδεκα θα χάσουμε εμείς το 15%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή