Η νέα πρόκληση της Εθνικής Νέων

Η νέα πρόκληση της Εθνικής Νέων

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιδανικότερος επίλογος της Εθνικής Νέων που αποτελεί μία από τις καλύτερες και ταλαντούχες γενιές του ελληνικού μπάσκετ στη συγκεκριμένη ηλικία (γεννηθέντες το ’97 και το ’98), θα είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο στο Ηράκλειο. Στον σημερινό ημιτελικό (21.15), απέναντι στην ισχυρή Ισπανία, η ελληνική ομάδα καλείται να κάνει ακόμα μία υπέρβαση για να προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ θα γνωρίζει το αποτέλεσμα του έτερου ημιτελικού ανάμεσα στη Γαλλία και στο Ισραήλ.

«Υπάρχουν ψυχικά αποθέματα και μεγάλο κίνητρο για να τελειώσουμε πολύ όμορφα όλο αυτό που έχουμε δημιουργήσει, τα προηγούμενα χρόνια» είπε ο αρχηγός των Νέων, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για την ομάδα που ήταν πρωταθλήτρια Εφήβων, πριν από δύο χρόνια στον Βόλο, όταν είχε και την ενίσχυση από τον Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος τώρα απουσιάζει λόγω υποχρεώσεων στο ΝΒΑ.

Ο Σαντιάγκο Γούστα είναι ο πρώτος σκόρερ της Ισπανίας (μ.ό. 17,6 π.), ενώ ο βασικός σέντερ Ραμόν Βίγια έχει μέσον όρο 4,8 ριμπάουντ και 10,8 πόντους. Οι «φούριας ρόχας» έχουν, συνολικά, ευστοχία 40,2% στα τρίποντα και 45% στα δίποντα.

• H οριστικοποίηση της παραμονής του Κρις Σίνγκλετον στον Παναθηναϊκό Superfoods και του Νίκολα Μιλουντίνοφ στον Ολυμπιακό, ολοκληρώνει τον μεταγραφικό σχεδιασμό των «αιωνίων» που περιελάμβανε περισσότερο την εξασφάλιση ανανεώσεων συμβολαίων και προσθηκών ενίσχυσης σε συγκεκριμένες θέσεις. Από τους έξι Αμερικανούς που έπαιξαν πέρυσι στους «πράσινους», συνεχίζουν οι τέσσερις (Σίνγκλετον, Γκιστ, Γκέιμπριελ, Ρίβερς), καθώς έφυγαν οι Τζέιμς και Νίκολς και αντικαταστάθηκαν από τον Αμερικανό Ντένμον και τον Λιθουανό Λεκαβίτσιους. Συνολικά, οι πρωταθλητές έχουν ολοκληρώσει πέντε μεταγραφές, με την προσθήκη των Ογκαστ, Βουγιούκα και Θ. Αντετοκούνμπο, ενώ αναμένεται η παραμονή του Φώτση.

Στον Ολυμπιακό περιμένουν την απάντηση του Μπράιαντ Ρόμπερτς και του Τζέισον Γκρέιντζερ για την τελευταία μεταγραφή, μετά την απόκτηση των Μπόγρη, Μακ Λιν, Στρέλνιεκς και Τιλί, ενώ έφυγαν οι Ουότερς, Χάκετ, Λοτζέσκι, Γιανγκ, Γκριν και Μπιρτς και ανανέωσαν οι Πρίντεζης και Μάντζαρης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μια κενή θέση για ξένο παίκτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή