Με Street View στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Με Street View στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις «πύλες» του στο κοινό ανοίγει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μέσω του Street View της Google. Την ευκαιρία να «επισκεφθούν» τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα έχουν πλέον οι χρήστες του Διαδικτύου, μιας και η Google, με αφορμή τα 10 χρόνια του Street View, συνεργάστηκε με τη NASA και το Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Marshall στο Χάντσβιλ της Αλαμπάμα για τη δημιουργία μιας μεθόδου καταγραφής εικόνων χωρίς βαρύτητα, χρησιμοποιώντας κάμερες DSLR και τον εξοπλισμό που έχει ήδη ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός. Στη συνέχεια, τράβηξαν εικόνες σε συνθήκες Διαστήματος, οι οποίες στάλθηκαν στη Γη, όπου ενώθηκαν για να παραχθούν φωτογραφίες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού 360 μοιρών.

«Κατά τη διάρκεια της εξάμηνης παραμονής μου στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ήταν δύσκολο να βρω τις λέξεις ή να τραβήξω μια φωτογραφία που να περιγράφει με ακρίβεια το συναίσθημα του να είσαι στο Διάστημα», δήλωσε ο Τόμας Πέσκετ, αστροναύτης στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος. «Σε συνεργασία με την Google, κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής μου, κατέγραψα εικόνες για το Street View για να δείξω σε όλους εσάς πώς είναι ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός από μέσα και να μοιραστώ πώς είναι να κοιτάς τη Γη από το απώτερο Διάστημα», εξήγησε ο ίδιος.

Τα τελευταία 16 χρόνια, αστροναύτες ζουν και εργάζονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ο οποίος αποτελείται από 15 συνδεδεμένες διαστημικές κάψουλες που αιωρούνται 250 μίλια πάνω από τη Γη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή