«Κλείνει» η πώληση της Banca Romaneasca

«Κλείνει» η πώληση της Banca Romaneasca

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ημερών η πώληση από την Εθνική Τράπεζα της Banca Romaneasca και της εταιρείας χρηματοδοτικών μισθώσεων NBG Leasing IFN. Ως προτιμητέα προσφορά φέρεται να προκρίνεται αυτή της ουγγρικής OTP. Η Εθνική αναμένει την έγκριση του ΤΧΣ, ώστε εν συνεχεία το θέμα να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας και να υπογραφεί η συμφωνία. Η μεταβίβαση της ρουμανικής θυγατρικής αναμένεται να ενισχύσει τη ρευστότητα της Εθνικής κατά περίπου 700 εκατ. ευρώ, καθώς, πέραν του τιμήματος, ο προτιμητέος επενδυτής δεσμεύεται να εξοφλήσει τον δανεισμό της Banca Romaneasca και της τοπικής εταιρείας leasing από τη μητρική ή άλλες εταιρείες του ομίλου. Από τη συμφωνία πώλησης της Banca Romaneasca, η Εθνική αναμένεται να εγγράψει κεφαλαιακή ζημία, η οποία, όμως, υπερκαλύπτεται από το κεφαλαιακό κέρδος μεταβίβασης της βουλγαρικής UBB.

Σπαζοκεφαλιά για το ΥΠΟΙΚ οι νέες αντικειμενικές αξίες

Μπορεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να ζητούν την εξίσωση των εμπορικών τιμών με τις αντικειμενικές αξίες έως τα τέλη του 2016, αλλά αυτό προς το παρόν φαντάζει ανέφικτο. Η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών αδυνατεί να βρει τον τρόπο για να εξισώσει τις τιμές, καθώς δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία. Οι λιγοστές αγοραπωλησίες και το γεγονός ότι περίπου 4 στις 10 πωλήσεις ακινήτων γίνονται σε εξευτελιστικές τιμές, δυσχεραίνει το έργο της επιτροπής, τα μέλη της οποίας έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για το πώς πρέπει να γίνει η εξίσωση.

Ανοικτό τις Κυριακές θα είναι το ΙΚΕΑ στο αεροδρόμιο

Αύριο είναι η πρώτη Κυριακή που ο όμιλος Fourlis θέτει σε λειτουργία το κατάστημα ΙΚΕΑ στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας που αφορά τουριστικές περιοχές της Αθήνας αλλά και το αεροδρόμιο. Το κατάστημα θα λειτουργεί όλες τις Κυριακές έως τα τέλη Οκτωβρίου. Μοναδική Κυριακή που δεν θα ανοίξει είναι η Κυριακή πριν από το Δεκαπενταύγουστο, στις 13 Αυγούστου. Δοκιμαστική λειτουργία θα επιχειρήσουν και άλλες αλυσίδες λιανεμπορίου που βρίσκονται στο εμπορικό πάρκο του αεροδρομίου.

Προχωρεί το σχέδιο εξυγίανσης της Καλογήρου

Μέχρι τη Δευτέρα 31 Iουλίου 2017 θα κατατεθεί στα αρμόδια δικαστήρια η συμφωνία εξυγίανσης της «Λεμονής Α.Ε.» (Καλογήρου) από τον όμιλο εταιρειών Σ. Φάις.Την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγει η αλυσίδα Καλογήρου στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, σε συνεργασία με τα Αττικά Πολυκαταστήματα. Στο ίδιο εμπορικό κέντρο θα τεθούν σε λειτουργία και τα καταστήματα Salvatore Ferragamo και Haralas, ενώ στο The Mall Athens ξανανοίγουν τα καταστήματα Geox και Haralas, όπου το τελευταίο θα διαθέτει και shop-in-shop της γνωστής αμερικανικής εταιρείας Nine West. Επιπλέον, η Salvatore Ferragamo μπουτίκ ανοίγει πάλι τις πόρτες της στο CityLink επί της Σταδίου.

STOP στα «διαστημικά σχέδια» του Νίκου Παππά

Δεν πέρασε του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής και Τεχνολογιών Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ) Νίκου Παππά (φωτ.) η δημιουργία του Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας, με βάση τις διατάξεις του νόμου 3429/2005, δηλαδή του νόμου που διέπει της κρατικά ελεγχόμενες Ανώνυμες Επιχειρήσεις. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος όρθωσε τείχος στο υπουργικό συμβούλιο κατά της νέας Α.Ε. που επεδίωκε να δημιουργήσει ο κ. Παππάς. Ετσι, το σχέδιο νόμου που αναμένεται να καταθέσει περιλαμβάνει πολλά άλλα θέματα της αρμοδιότητας του κ. Παππά, αλλά όχι και τη σύσταση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας Α.Ε. Η κόντρα αυτή ήταν ο λόγος που καθυστερούσε ο κ. Παππάς την κατάθεση του σχεδίου νόμου που αφορούσε και στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαφημιστικού χρόνου στα μέσα ενημέρωσης. Τώρα έρχεται με τη μορφή του κατεπείγοντος το «κουτσουρεμένο» σχέδιο νόμου, κάτι που όμως δεν θα αφήσουν να περάσει εύκολα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή