Τα τρομερά «μωρά» του ελληνικού μπάσκετ έτοιμα για το χρυσό

Τα τρομερά «μωρά» του ελληνικού μπάσκετ έτοιμα για το χρυσό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες στιγμές ετοιμάζεται να ζήσει απόψε το βράδυ για μία ακόμη φορά το ελληνικό μπάσκετ. Η Εθνική Νέων αντιμετωπίζει (21:15, Novasports, ΣΠΟΡ FM 94,6) το Ισραήλ και δεν βλέπει τίποτε άλλο πέρα από το χρυσό μετάλλιο και την κορυφή του βάθρου. 

Χθες με ένα μαγικό παιχνίδι τα τρομερά «μωρά» του ελληνικού μπάσκετ, υπέταξαν την Ισπανία, που είναι ο κάτοχος του τίτλου και τη χώρα που μετρά δέκα σερί μετάλλια σε επίπεδα U20.

Το 77-56 αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια εντός του παρκέ και ήταν το σκορ με το οποίο  η Ελλάδα βρίσκεται στον τελικό για πέμπτη φορά στην ιστορία της και αναζητά το χρυσό όπως το 2002 και το 2009.

Τελευταίο εμπόδιο είναι το Ισραήλ. Η αήττητη ομάδα του πρωταθλητή Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό το 2000, Όντεντ Κάτας, διεκδικεί το πρώτο της χρυσό μετάλλιο, μετά τους χαμένους τελικούς του 2000 και του 2004. Το παιδί του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ, είναι ο ηγέτης και ιθύνων νους της ομάδας με 17 πόντους και 10,7 ασίστ κατά μέσο όρο, αλλά δεν είναι μόνος. Ο γεννημένος στην Αγία Πετρούπολη Ντάνιελ Κόπερμπεργκ ξεχωρίζει στο «5» (11,7π., 6,8 ριμπ. ανά αγώνα), έχοντας τη βοήθεια του ούτε καν δίμετρου αλλά πολύ δυναμικού Νέτανελ Άρτζι (13,8π., 5,8 ριμπ.), ενώ επικίνδυνοι είναι ο φόργουορντ Γιόβελ Ζούσμαν (15,2π., 5,5 ριμπ.) και ο πλέι μέικερ Ρόι Χούμπερ (9,7π., 2,2 ριμπ., 2,2 ασίστ).

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στις 30 Ιουνίου σε φιλικό στην Ιταλία, με το Ισραήλ να επικρατεί 81-68. Σε εκείνο το ματς δεν είχαν αγωνιστεί οι Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης και Χρηστίδης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή