Στο «κόκκινο» η σύγκρουση Μαξίμου – Δικαιοσύνης

Στο «κόκκινο» η σύγκρουση Μαξίμου – Δικαιοσύνης

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτικές διαστάσεις προσλαμβάνει πλέον η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και δικαστών.

Μετά την σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων στο έργο της αλλά και δημοσίευμα εφημερίδας σχετικά με τον ρόλο του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου στην υπόθεση εμπόρου κοκαϊνης, Μέγαρο Μαξίμου και ΝΔ επιδίδονται σε ένα πολιτικό μπρα ντε φερ, με ανακοινώσεις που εξέδωσαν.

Η ΝΔ καλεί τον πρωθυπουργό να συνειδητοποιήσει «τις βαριές του ευθύνες και να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο της χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης». Επισημαίνει παράλληλα πως η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα εγρήγορσης προς όλους τους Έλληνες πολίτες, καθώς, «όταν οι Έλληνες δικαστές αισθάνονται διαρκείς παρεμβάσεις από την κυβερνητική εξουσία, η Δημοκρατία στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο».

Ως απάντηση το Μέγαρο Μαξίμου συστήνει στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, «ως επαγγελματικό σωματείο, να μην παρασύρεται σε ρόλο γραφείου Τύπου της ΝΔ» και καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσουν ευθέως για τον πρώην υπουργό και στενό του συνεργάτη θέτοντας το ερώτημα: Έδωσε ο κύριος Αθανασίου χάρη σε έμπορο κοκαΐνης; Ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη συνεργάτες του μετά από καταθέσεις για πιθανό χρηματισμό;».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία κατηγορεί την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ότι ανέλαβε ρόλο υπεράσπισης της ΝΔ «για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος».

Εν τω μεταξύ, σε χωριστή ανακοίνωση της η μειοψηφία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει μεταξύ άλλων τη θλίψη της για το γεγονός ότι η ανακοίνωση της Ένωσης εκδόθηκε ερήμην τους, κα τα μέλη της τονίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν τη συνυπογράφουν. Παράλληλα ξεκαθαρίζουν ότι ρόλος του προεδρείου της Ένωσης δεν είναι να γίνεται μέρος του πολιτικού προβλήματος της χώρας, αλλά να υπερασπίζεται το κύρος της Δικαιοσύνης. Οι δικαστές της μειοψηφίας καταγγέλλουν επίσης το προεδρείο της Ένωσης για ανεπάρκεια, ενώ χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «έχει εκπέσει του σεβασμού όλων».

Ο ίδιος ο Χαράλαμπος Αθανασίου, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, σε δήλωση του προειδοποιεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Για τις αθλιότητες του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του, η απάντηση είναι μία, Άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για μια ακόμα φορά».

Σημειώνεται ότι η Δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο οξείας πολιτικής αντιπαράθεσης, η οποία κλιμακώνεται, καθώς συγκεκριμένες αποφάσεις, την εβδομάδα που μας πέρασε, πυροδότησαν νέες αντιδράσεις.

Ειδικότερα, η απόφαση για τη μη αποφυλάκιση της 29χρονης Ηριάννας και η κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου να επανεξεταστεί, τρίτη φορά, η απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση του ελλείμματος, έφεραν, μία ακόμη φορά, τη Δικαιοσύνη στο κέντρο πολιτικών συγκρούσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή