Εμπειροι αλλά και νέοι ιστιοπλόοι διακρίθηκαν στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»

Εμπειροι αλλά και νέοι ιστιοπλόοι διακρίθηκαν στο «54ο Ράλλυ Αιγαίου»

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία εντυπωσιακή παράκτια ιστιοδρομία στον, σαν αγκαλιά, όρμο του Αγίου Νικολάου, στη Λιναριά της Σκύρου, πέρασε στην ιστορία το «54ο Ράλλυ Αιγαίου».

Το «Optimum 3» διατήρησε τα σκήπτρα του στα σκάφη της αγωνιστικής κατηγορίας και οι δεκάδες ιστιοπλόοι, οι οποίοι για 10 ημέρες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυνάμεις και αντοχή, αλλά και να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους κάνοντας ιστιοπλοΐα στις ιδιαίτερες συνθήκες του Αιγαίου Πελάγους, ανανέωσαν το ραντεβού τους για το «55ο Ράλλυ Αιγαίου».

Η Επιτροπή του ιστορικού θεσμού του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης έστησε τον στίβο στον μικρό κλειστό όρμο, που φέρει το όνομα του προστάτη Αγίου των ανθρώπων της θάλασσας. Οι συνεχείς εναλλαγές της διεύθυνσης και της έντασης του αέρα «υποχρέωσαν» τους κυβερνήτες και τα πληρώματα να επικεντρωθούν στην στρατηγική. Η ιστιοδρομία της Σκύρου είχε ακόμη μία ιδιαιτερότητα: θα έκρινε τον νικητή της εφετινής διοργάνωσης οπότε το άγχος ήταν μεγάλο. Αυτό φάνηκε στις εντάσεις που υπήρχαν τόσο στην εκκίνηση, όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Με την ένταση του ανέμου να κυμαίνεται από 12 έως 20 κόμβους, από βόρειες διευθύνσεις, τα σκάφη διένυσαν δύο φορές μία τριγωνική διαδρομή 10 ναυτικών μιλίων. Νικητής στην παράκτια ιστιοδρομία ήταν το χιώτικο σκάφος «Code Zero – Vodafone» με κυβερνήτη τον Μιχάλη Μπελέγρη. Πλήρωμα στο ιστιοφόρο ήταν και ο, επί πολλά χρόνια πρωταθλητής Ελλάδος στα 49er, Στέλιος Σωτηρίου: «Είχαμε δύο σερί νίκες και κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη διοργάνωση. Επόμενος στόχος είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα», δήλωσε στην «Κ» ο έμπειρος ιστιοπλόος. Τα αποτελέσματα της παράκτιας ιστιοδρομίας: ORC International: 1ο) «Code Zero – Vodafone», 2ο) «Fairy Tale» (Αριστοτέλης Χατζησταματίου) και τρίτο το «Optimum 3». ORC Club: 1o) «Venceremos – D. Koronakis S.A» (Φίλιππος Κωνσταντινίδης), 2o) «Απήδαλος Ναυς – TATOI Club» (Παύλος Κούρκουλος)  και 3ο) το «Alter Ego – Jack & Jenny» (Στ. Μπόνας, Αλ. Μπόνας).

Στη γενική κατάταξη των ORC International, το «Optimum 3» πρόσθεσε ακόμη έναν τίτλο στη συλλογή του. Στα ORC Club νίκησε το σκάφος με τα περισσότερα ναυτικά μίλια σε Ράλλυ Αιγαίου, το «Water Gipsy». Τα αποτελέσματα της γενικής κατάταξης: ORC International: 1ο) «Optimum 3» με 7,25 βαθμούς, 2ο) «Code Zero – Vodafone» με 10,75 και 3ο) iSail (Χρήστος Καρύδης) με 13,50 βαθμούς.

ORC Club: 1o) «Water Gipsy» 7, 2o) «Alter Ego – Jack & Jenny» με 11,25 βαθμούς και 3o) «Απήδαλος Ναυς – TATOI Club» με 14,5 βαθμούς.

Με το εφετινό Ράλλυ Αιγαίου συνέδεσαν το όνομά τους και τρεις ασημένιοι Ολυμπιονίκες. Η Βούλα Κοζομπόλη (πόλο, 2004) αγωνίστηκε με το σκάφος «Water Gipsy», ο Δημήτρης Μούγιος (κωπηλασία 2008) που έτρεξε με το «Optimum 3» και ο Σπύρος Γιαννιώτης (κολύμβηση, 2016), ο οποίος έδωσε την εκκίνηση.

Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τα σκάφη συνόδευε η πυραυλάκατος «Σιμιτζόπουλος» (κυβερνήτης ο Πλωτάρχης Στέλιος Μαδεντζίδης). Η αυλαία της διοργάνωσης θα πέσει στις 24 Ιουλίου με την Τελετή Απονομών, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή