ΔΗΜΑΡ: Σε εγρήγορση για περιφρούρηση της δημοκρατίας

ΔΗΜΑΡ: Σε εγρήγορση για περιφρούρηση της δημοκρατίας

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καθήκον όλων μας να είμαστε σε εγρήγορση και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία γιατί σήμερα, υπό την πίεση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ορισμένοι αμφισβητούν το δημοκρατικό κεκτημένο και πολλές από τις κατακτήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου» αναφέρει σε μήνυμά της η ΔΗΜΑΡ για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Προσθέτει ότι η εγρήγορση είναι «απέναντι στην ακροδεξιά, στον φασισμό, στους αρνητές της Δημοκρατίας. Εγρήγορση γιατί η αντιπαλότητα μεταξύ των εξουσιών προφανώς και δεν συνάδει με τη Δημοκρατία. Οφείλουμε να προφυλάξουμε το κράτος δικαίου, να αποτρέψουμε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και -το κυριότερο- να την κρατάμε μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες».

«Έχουμε χρέος να δώσουμε εκείνες τις προοδευτικές λύσεις ώστε να μην αφεθούν στα χέρια ακραίων φωνών όσοι αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας, της φτώχειας και της περιθωριοποίησης. Για τους νέους ανθρώπους η μόνη εγγύηση για ένα καλύτερο αύριο είναι η διεύρυνση, η ενίσχυση της Δημοκρατίας και ο συνεχής αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη» σημειώνει η ΔΗΜΑΡ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή