Σόιμπλε: Το καλοκαίρι του 2015 όλοι στο Eurogroup θεωρούσαν ως καλύτερη λύση το Grexit

Σόιμπλε: Το καλοκαίρι του 2015 όλοι στο Eurogroup θεωρούσαν ως καλύτερη λύση το Grexit

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωζώνη, ανέφερε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημεριδα Bild.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι η πιο δραματική του στιγμή τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν η διαμάχη για το ελληνικό πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2015.

«Την καθοριστική βραδιά μίλησα με την καγκελάριο δεκάδες φορές στο τηλέφωνο. Σχεδόν όλοι οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης συμφωνούσαν τότε, ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν η έξοδος από την Ευρωζώνη. Πριν ταξιδέψω στις Βρυξέλλες είχα συμφωνήσει επ΄αυτού και με τον κύριο Γκάμπριελ» αναφέρει ο Β. Σόιμπλε και επισημαίνει ότι «o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε εσωτερικές συνομιλίες είχε πει ότι εγώ είχα δίκιο, αλλά αργότερα εκφράστηκε αντίθετα δημοσίως.

Για την κυρία Μέρκελ ήταν τελικά ένα ζήτημα στάθμισης της κατάστασης. Έθεσε σε προτεραιότητα την ευρωπαϊκή κοινή ευθύνη. Με αυτό το αποτέλεσμα μπορεί κανείς τελικά εκ των υστέρων να συμβιβαστεί. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι τώρα σε καλό δρόμο» συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή